Înființat în 2010, ACSM Iași își va putea utiliza, în sezonul următor, însemnele tradiționale ale clubului FC Politehnica, de lungă istorie în municipiul Iași.
Fondat în 1945, FC Politehnica s-a retras din Liga 2 în 2010 și a intrat în faliment un an mai târziu.

85.545 de euro pentru marca și palmaresul lui Poli Iași
În februarie 2025, lichidatorul societății Politehnica SA a vândut marca și palmaresul FC Politehnica 1945 unei societăți care a achitat 85.545 euro.
Acum, ACSM a convenit cu noul proprietar și va putea folosi pe o durată de un an tezaurul sportiv al Iașului. În trecut, acesta a fost utilizat de divizionara secundă, contra unei chirii modice, din vara lui 2018 până la începutul acestui an.
Noul proprietar a obținut dreptul de a gestiona Centrul de Copii și Juniori al ACSM.
Schimbări la conducerea Centrului
La conducerea Centrului, alături de managerul actual, Cezar Honceriu, se va regăsi și unul dintre asociații societății, Răzvan Zetu, împreună cu Florin Croitoru, cumnatul altui asociat.
Anul trecut, Zetu a fost la conducerea echipei Gloria Ultra Dorohoi, care a fost antrenată de Croitoru. Această echipă s-a retras din liga a treia, după cheltuieli semnificative. Croitoru, fratele lui Marius, a condus juniorii la Liga a III-a și are un club de juniori în Iași, care nu are rezultate notabile.
Investiții suplimentare promise
Când a achiziționat FC Politehnica 1945, societatea avea un acționar majoritar, despre care se spune că ar fi provocat cheltuieli considerabile la Gloria Ultra. Deși preferă să rămână în umbră, se crede că vor fi investite 500.000 de euro în sectorul juvenil din Iași în următorul an.
Revenirea fanilor
În ciuda scepticismului, având în vedere primele măsuri luate de noua conducere, fanii ieșeni s-au simțit ironizați de postarile pe pagina de socializare a Academiei Politehnica Iași. Totuși, fanii din Peluza Nord, care au renunțat să susțină echipa după schimbarea siglei tradiționale în 2023, ar putea să revină pe arena din Copou.