Și după finala câștigată recent în fața principalei rivale, CFR Cluj, există senzația că dominația campioanei și deja a supercampioanei FCSB nu va putea fi oprită nici în acest sezon.
Asta deși triumful echipei bucureștene nu a fost chiar atât de clar, victorie cu 2-1 într-un meci în care FCSB a deschis scorul cu un gol într-o fază în care Hindrich nu s-a plâns de poziția neregulamentară a lui Tănase, și am văzut multe goluri anulate pentru astfel de situații în apropierea traiectoriei mingii.
Același Tănase a contrabalansat cu invocarea unui fault comis asupra lui la golul trupei clujene, dar arbitrul Marian Barbu, despre care se spune că favorizează FCSB, nu a găsit nici urmă de fault, în ciuda verificării pe monitorul VAR.
Senzația de invincibilitate a supercampioanei provine mai degrabă din neputința rivalelor de a progresa semnificativ. CFR rămâne principalul motiv de neliniște pentru Becali, dar echipa clujeană se confruntă cu o anomalie – mijlocașul de luptă, Muhar, este cel mai bine plătit fotbalist al vicecampioanei.
CFR va arăta mai bine cu Munteanu, cu Ilie, cu noul fundaș dreapta adus în această vară, dar echipa lui Dan Petrescu pare să aibă nevoie de mai multă calitate în atac și de o apărare mai solidă pentru a detrona FCSB de pe tron.
Mitriță, precum Mbappe?
Craiova se mișcă binișor, aduce jucători interesanți, dar trebuie să acopere un gol uriaș, lăsat de Mitriță. Craiova nu a adus un fotbalist de aceeași amploare cu cel care a fost cel mai bun jucător din campionat sezonul trecut.
Dar Mihai Rotaru speră ca Mirel Rădoi să facă la Craiova ce a reușit Luis Enrique la PSG, să aducă mari rezultate după plecarea lui Alex Mitriță.
Mitriță părea o asigurare vitală pentru Craiova. Iar în locul lui, la PSG, a apărut un iminent Balon de Aur, Dembele. Cine va fi acel Dembele care se va ridica la Craiova? Poate Baiaram.
Nici Rapid nu oferă semne că ar putea să facă saltul uriaș de la a fi ironizată de proprii suporteri la a avea o aură de campioană. Dan Șucu spune că Rapid beneficiază de o șansă unică prin asocierea cu Genoa, dar echipa giuleșteană a regresat de când patronul său a preluat și clubul din Serie A.
Șucu continuă cu aceeași strategie, dorind un străin care să conducă proiectul Rapid, așa cum a făcut sezonul trecut . Cu Neil Lennon a fost un eșec stânjenitor, rămâne de văzut ce va aduce directorul sportiv italian, promovat de Șucu, dar cam invizibil pe piață.

Dan Șucu rămâne împotriva banilor publici în fotbalul profesionist.
Câinii latră după mașinile de titlu
Cât despre Dinamo, nici măcar cel mai optimist dintre susținători nu visează la oprirea așteptării de 19 ani pentru un nou titlu. Având în vedere pierderile semnificative de titulari, inclusiv cel mai bun jucător din Supercupă, cred că va fi o realizare dacă în acest sezon Dinamo va reuși să ajungă în play-off.
Acolo unde cred că vor fi din nou cei de la U Cluj. Dar cum ar fi să vedem echipa unei primării devenind campioană în mijlocul celei mai intense campanii de reducere a cheltuielilor publice din era post-comunistă? Ar fi o situație aparte.
FCSB are probleme serioase cu jucătorul under. Cercel este atât de bun încât nu a prins lista de Champions League. Ceilalți „underi” sunt și mai slab cotați.
De asemenea, FCSB nu este complet acoperită în centrul apărării, iar atacanții ei sunt fragili. Totuși, campioana are în continuare cel mai bun lot și o conducere care, sfidând regulile declarate ale profesionalismului, surclasează tot ce înseamnă profesionalism în fotbalul nostru.