„Ce se întâmplă aici? Totul e foarte prost” » Wimbledon a devenit ca Roland Garros, iar acest lucru îi frustrează pe marii favoriți.

Home » „Ce se întâmplă aici? Totul e foarte prost” » Wimbledon a devenit ca Roland Garros, iar acest lucru îi frustrează pe marii favoriți.

Sure! Here’s the rewritten article while keeping the original images:

Jucătorii de tenis discută despre cum jocul pe iarba de la Wimbledon a devenit semnificativ mai lent, din cauza a trei factori esențiali: vreme, suprafață și mingi.

„Ce se întâmplă în această ediție a turneului de la Wimbledon? De ce totul pare atât de lent?”, s-a întrebat Carlos Alcaraz, jucătorul spaniol care va evolua astăzi în sferturile de finală, întâlnindu-l pe englezul Cameron Norrie.

Conform unei analize, tendința din ultimele două decenii persistă și în acest an, demonstrând o transformare semnificativă a tenisului pe iarbă.

„Totul este mai lent, cu mingi mai lente care schimbă jocul”

Aceasta nu mai înseamnă a se concentra pe fileu, ci pe mai multe schimburi din spatele terenului. O publicație spaniolă se întreabă: „Iarbă sau zgură?” în căutarea motivelor pentru care tenisul pe iarbă, cunoscut a fi cea mai rapidă suprafață, și-a diminuat viteza considerabil.

„Totul este mai lent, mingile au o comportare diferită”, a declarat Alcaraz, în vârstă de 22 de ani, numărul 2 mondial, după o victorie împotriva lui Andrey Rublev. Aceste observații reflectă sentimentul general al jucătorilor, care au remarcat o încetinire a jocului ce afectează desfășurarea meciurilor.

„Cred că mingile sunt de vină”, a spus Novak Djokovic, fără a corela acest lucru exclusiv cu iarba.

„Iarba perenă” favorizează mai mult efectul, care înainte era imposibil

Începând cu 2001, turneul de Grand Slam de la Londra utilizează o suprafață de iarbă specială, cunoscută sub numele de „amestec de iarbă perenă”, mai durabilă. De atunci, s-a observat o scădere treptată a vitezei de joc, asemănătoare cu condițiile de pe zgură.

„Acum jucătorii care aplică mai mult efect pot avea rezultate superioare, lucru care nu era posibil înainte. E mult mai simplu să joci din spatele terenului acum decât la începutul carierei mele”, a adăugat jucătorul sârbu, care participă la acest turneu din 2005.

Schimbările din secolul XXI au fost esențiale. În 2002, ITF a implementat reguli pentru folosirea mingilor cu un diametru mai mare cu 6,5%, ceea ce a dus la o frânare a vitezei jocului.

Acest impact a fost imediat. În aceeași ediție a Wimbledon-ului, finala a avut loc fără niciun serviciu-voleu. Deși Roger Federer domina acest sport, stilurile strategice ale lui Rafael Nadal și Djokovic câștigau tot mai mult teren.

Similar s-a întâmplat și în tenisul feminin, unde puterea surorilor Williams a început să se impună, urmată de o eră a jucătoarelor versatil.

Novak Djokovic la Wimbledon

Novak Djokovic la Wimbledon

Schimbările suprafeței de joc și dimensiunile mingilor cauzează un efect mai pronunțat

Anul acesta, căldura extremă – 33 de grade Celsius – a avut un impact negativ asupra suprafeței de joc de la Wimbledon.

„Condițiile de joc au fost mai lente decât în anii anteriori; mingea se simte grea, dar nu are viteză”, a menționat Alejandro Davidovich-Fokina.

„Mă simt mai obosit decât după un meci de la Roland Garros”, a adăugat Gael Monfils. „Totul se desfășoară încet, mingile sunt mari. La începutul schimburilor știi că va fi o mișcare lentă. Totul este mult mai lent decât la începutul carierei mele, chiar și serviciile sunt lente,” a spus veteranul.

Și Anastasia Pavlyuchenkova a confirmat acest aspect, afirmând că „Totul este foarte lent, ceea ce m-a ajutat, având o adversară care servea bine.”

Între timp, Neil Stubley, responsabil de întreținerea terenurilor, a subliniat că căldura a făcut terenul mai lent, cu mingea care devine mai aderentă pe iarbă. „Întotdeauna ne străduim să menținem o viteză constantă a mingii”, a adăugat acesta.

Denis Shapovalov a criticat însă mingile: „Sunt îngrozitoare. Jocul pe iarbă a devenit o glumă proastă. E mai lent decât zgura,” a spus el.

De asemenea, Petra Kvitova a pus problema pe seama mingilor: „Nu cred că este iarba, ci mingile. Dar este adevărat că totul a devenit mai lent.”

Jessica Pegula a menționat că iarba este o suprafață mai greu de controlat, având o natură „vie”. Totuși, majoritatea au căzut de acord că turneul de la Wimbledon nu mai este ce a fost.

Feel free to ask if you need any more help!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte Bonusuri

*Doar clienti noi

Depunere minimă 50 RON. Rulaj 40x depunere + bonus. Retragere max. 5x bonus. Rotirile gratuite fără rulaj, max. retragere 500 RON.

Depunerea minimă necesară este de 50 LEI pentru primul bonus și 100 LEI pentru al doilea și al treilea bonus.

Depunere minimă 50 RON. Cerințe de rulaj 50x bonus + depunere. Miza maximă 50 RON. Bonus valabil 30 de zile. Retragere maximă 2.000 RON.

Bonusul este valabil doar pentru noii jucători care își verifică contul.

Sport: 500 RON
Cazino:1000RON

Cazino- 100% bonus până la 1.000 RON, 75% până la 500 RON și 50% până la 1.000 RON + 550 rotiri gratuite.

Pariuri - 100% până la 200 RON

Cazino - 3.000 RON și 600 Rotiri Gratuite pentru sloturi Amusnet.

1000 RON + 800 rotiri + 100 rotiri la verificare

Cazino -   2.500 RON și 550 rotiri gratuite.

Sport - 100% pariu gratuit până la 200 RON 

Pariuri & Cazino - 500 RON , 40 RON Free Bet + 199 Rotiri

Sport:1750 RON
Cazinou: 4500 RON + 150rotiri

Cazino -  10.000 RON & 1.000 Rotiri Gratuite

Sport - 180 Ron Pariu Gratuit

© 2025 Cote.ro. Toate drepturile rezervate. Operatorul site-ului este OnWeb SRL, companie înregistrată în Romania sub numărul J40/2394/2024 , codul unic de înregistrare 49535260, având sediul în România, Municipiul București, Sector 3, Strada Nerva Traian, nr. 27-33, Intrarea B, Etajul 1, Biroul nr.4. OnWeb SRL își desfășoară activitatea în baza licenței seria L2244216Y001562, emisă la data de 01.05.2024, valabilă până la 01.05.2034, obținută prin Decizia nr. 648 din 25.04.2024, ambele emise de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.