Sure! Here’s the rewritten article in Romanian, maintaining the original meaning and structure while removing links and author information:
Stagiunea 2025-2026 de Superligă începe la Clinceni! Meciul dintre Metaloglobus și Universitatea Cluj va avea loc în această seară, la ora 19:00. Acesta va fi transmis în format liveTEXT și pe Prima Sport 1 și Digi Sport 1.
„Studenții”, care participă și în preliminariile Conference League, își propun din nou o clasare în primele șase la finalul celor 30 de etape ale sezonului regulat. Pentru echipa din Pantelimon, condusă de Mihai Teja, obiectivul principal este supraviețuirea, având în vedere lotul subțire și lipsa de experiență în prima ligă a jucătorilor.
Live, de la ora 19:00 » Metaloglobus – U Cluj
Componența echipelor pentru Metaloglobus – U Cluj:
Metaloglobus (4-4-2): Gavrilaș – Kouadio, Dumitru, Caramalău, Sava – D. Irimia, Milea, J. Morais, Zakir – Huiban, Ubbink
Rezerve: Nedelcovici, Sabater Tous, Visic, Sârbu, Moreira Barreto de Carvalho, Lis, Gheorghe, Neacșu, Irimia
Antrenor: Mihai Teja
U Cluj (4-2-3-1): Lefter – Simion, Artean, I. Cristea, Chipciu – Codrea, Bic – Macalou, Nistor, Fabry – Thiam
Rezerve: Gertmonas, Moldovan, Chinteș, Capradossi, Gomes Silva, Drammeh, Murgia, Bota, Barstan, Lukic, Trică
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău
- Din lipsă de fundaș dreapta, Sabău a decis să-l folosească pe Simion. De asemenea, a folosit-o pe Artean în centrul apărării.
Arbitru: Vlad Baban
Asistenți: Alexandru Vișan și Nicușor Marin
Arbitru VAR: Sebastian Colțescu
Asistent VAR: Cristina Trandafir
Rezervă: Ana Maria Terteleac
Observator: Eduard Dumitrescu
Ioan Ovidiu Sabău: „Nu cred că suntem complet pregătiți pentru acest meci”
Nu pot afirma că suntem 100% pregătiți pentru primul meci, iar motivele nu sunt atât de importante. Nu considerăm că plecăm cu șansa a doua în fața Metaloglobusului sau că aceștia sunt o echipă slabă, dar este adevărat că echipele nou-promovate vin deseori cu o motivație aparte.
Nu cred că Metaloglobus are doar 7-8 jucători, ci par a fi bine pregătiți. Am văzut ultimul meci amical cu Sepsi, care s-a încheiat 1-1, și echipa lor arată bine. Joacă într-un sistem 4-4-2 și dispun de jucători de calitate, așa că nu trebuie să îi subestimăm.
Majoritatea jucătorilor la noi au venit nepregătiți. Am început pregătirea cu 8-9 jucători, iar ceilalți au venit treptat, unii chiar s-au accidentat. Totuși, cred că după câteva etape vom reuși să arătăm bine și să ne conformăm stilului dorit. Însă, până atunci, trebuie să găsesc soluții pentru a acumula puncte.
Comparativ cu sezonul anterior, când ne-am propus clasarea pe locurile 7-8, anul acesta țintim calificarea în play-off.
– Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Universitatea Cluj
Statistici esențiale, oferite de statisticianul GSP Liviu Manolache
-
Sezonul 108 al competiției interne va fi deschis de duelul dintre Metaloglobus, surpriza barajului de promovare / retrogradare, și Universitatea Cluj, revelația sezonului anterior.
-
Formația bucureșteană a încheiat play-off-ul ligii secunde pe poziția a cincea și a obținut dreptul de a juca în Superligă pentru prima dată, după un meci cu Poli Iași, cu scorul de 1-1 în deplasare și 1-0 acasă, eroul fiind veteranul Dragoș Huiban, autor al ambele goluri.
-
De cealaltă parte, clujenii au avut un sezon fantastic! Au fost lideri vreme de 18 runde, terminând pe locul patru, cea mai bună clasare a „Șepcilor Roșii” din ultimii 53 de ani, asigurându-și astfel dreptul de a reprezenta România în UEFA Conference League.
-
În această vară, Mihai Teja, un tehnician cu mare experiență, a preluat conducerea echipei gazdă, având 167 de meciuri în Superligă, cea mai bună realizare fiind clasarea pe locul doi cu FCSB la finalul sezonului 2018/19. – A antrenat Universitatea Cluj în 29 de meciuri în sezoanele 2013/14 și 2014/15, cu 13 victorii, cinci remize și 11 înfrângeri.
-
Dan Nistor a jucat în 481 de meciuri pe prima scenă. Mijlocașul mai are nevoie de doar patru jocuri pentru a urca pe treapta a treia în clasamentul all-time.