The Telegraph: Situația lui Lewis Hamilton la Ferrari devine tot mai alarmantă! Discuția stânjenitoare de pe circuit, dezvăluită: „Lasă-mă în pace”

Cotidianul britanic The Telegraph a realizat o analiză detaliată a situației lui Lewis Hamilton după primul Mare Premiu al anului, desfășurat în Australia. Pilotul echipei Ferrari a încheiat cursa pe locul 10, dar problemele cu care se confruntă septuplul campion mondial par mult mai grave decât ar părea la prima vedere.

„Campionul mondial de șapte ori trebuie să aducă îmbunătățiri semnificative la Shanghai, duminică, după un debut dezamăgitor în noua sa echipă, finalizând pe locul 10.

Cât de îngrijorați ar trebui să fie fanii lui Lewis Hamilton după debutul nesigur la Ferrari în Australia?

Este o întrebare care preocupă mulți în paddock. După debutul haotic și imprevizibil de la Melbourne, în care Hamilton a încheiat pe locul 10, unii au început să-l considere deja un fost mare campion.

Cei care au anticipat că transferul său la Ferrari va fi un eșec au fost primii care au spus că s-au așteptat la acest rezultat, iar chiar și cei care sperau să recupereze gloria de altădată și să câștige un al optulea titlu mondial s-au simțit descurajați de weekendul dezamăgitor al echipei Scuderia.

Adevărul este că o singură cursă nu este un eșantion suficient pentru a trasa concluzii definitive, mai ales având în vedere că, până sâmbătă cel puțin, Ferrari părea cotat ca cel mai apropiat rival al McLaren. În mod cert, monopostul SF-25 are un potențial de performanță semnificativ.

Cu toate acestea, weekendul a ridicat unele semne de întrebare – atât pentru Ferrari, cât și pentru Hamilton.

Declarația sa de după calificări, în care a afirmat că este „mulțumit” de performanța sa, în ciuda întârzierei de 0,9 secunde față de Lando Norris, a fost alarmantă.

Hamilton a menționat că a fost cu 0,2 secunde mai lent decât coechipierul său, Charles Leclerc, pe care l-a descris ca fiind un „specialist în calificări”. Și, într-adevăr, nu greșește. Însă, a părut mai degrabă o încercare de a diminua așteptările, în concordanță cu strategia Ferrari de a justifica weekendul slab: Hamilton se adaptează încă la o nouă mașină, un nou volan, o nouă echipă… până într-un punct în care realitatea nu mai poate fi ignorată.

Între timp, Kimi Antonelli s-a adaptat mai repede la noua sa mașină, urcând de pe locul 16 pe locul 4. Chiar și Carlos Sainz, care a abandonat, a avut o debutare mai bună cu Williams decât Hamilton cu Ferrari. Entuziasmul lui Hamilton, care a călătorit la Melbourne, s-a stins rapid.

De fapt, Hamilton a fost depășit de Leclerc în fiecare sesiune a weekendului. A părut că se simte puțin mai confortabil sâmbătă, dar, așa cum a recunoscut el însuși, a avut de înfruntat o adevărată provocare în condiții de ploaie duminică. Problemele de comunicare cu noul său inginer de cursă, Riccardo Adami, au evidențiat dificultățile întâmpinate. Hamilton l-a sfătuit pe inginer să „îl lase în pace” când acesta i-a sugerat să folosească butonul ‘K1' pentru un plus de putere, în încercarea de a-l depăși pe Alex Albon (Williams). Fostul manager al echipei Williams, Peter Windsor, a caracterizat incapacitatea lui Hamilton de a-l depăși pe Albon drept „jenantă”.

Hamilton a avut, de asemenea, motive de supărare din cauza greșelilor strategice ale Ferrari, care l-au menținut pe pistă prea mult timp în condiții de ploaie. Cu toate acestea, chiar și în acele momente, a fost depășit de Leclerc după ce acesta a avut o piruetă, iar Oscar Piastri l-a întrecut în ultimul tur.

Martin Brundle a sintetizat cel mai bine sfârșitul de weekend al lui Hamilton. Nici nu a exagerat, nici nu a îndulcit realitatea.

„Nu cred că Lewis a avut un weekend foarte bun,” a spus Brundle la Sky Sports. „Ei spun că sunt foarte mulțumiți, dar, să fim realiști: a fost al optulea pe grilă, la nouă zecimi de secundă de pole, în spatele coechipierului. Piastri l-a depășit în ultimul tur, au fost tot felul de probleme… Nu a avut un ritm de cursă impresionant.

Nu cred că Lewis poate pleca de la această cursă cu altceva decât un sentiment de dezamăgire și o provocare serioasă înainte. Cu siguranță, speră la rezultate mai bune în China, săptămâna viitoare.”

Hamilton ar trebui să fie dezamăgit, dar nu complet descurajat

Și are dreptate. Hamilton ar trebui să fie dezamăgit, dar nu complet descurajat. Vom înțelege mult mai multe după cursa din China. Marele Premiu al Australiei a fost un weekend neobișnuit, pe un circuit stradal, influențat de ploaie. Chiar și piloți experimentați precum Fernando Alonso și Sainz au fost surprinși de condiții, așa că nu este de mirare că Hamilton nu s-a simțit confortabil cu o mașină nouă, știind că reputația lui era în joc mai mult decât a altcuiva.

Va progresa. Nu există niciun motiv să ne îndoim de Hamilton când susține că încă se adaptează. Dacă ne amintim, nici începutul său la Mercedes nu a fost strălucit. La fel ca acum, el era un campion mondial care încerca să-și regăsească ritmul câștigător. Prima sa victorie a venit abia la a zecea cursă, iar abia în 2014, după un an de acomodare și modificări de regulament, și-a recăpătat cu adevărat ritmul dominant.

Și Ferrari va progresa. Echipa a arătat competitivă în sezonul de pre-găzduire, iar vineri a avut un ritm decent. Este probabil să-și recupereze viteza în acest weekend la Shanghai. Șeful Red Bull, Christian Horner, a avertizat să nu tragem concluzii pripite pe baza performanței slabe din Melbourne.

„Acest circuit este destul de atipic,” a spus Horner după cursă. „Cred că China este, să zicem, primul circuit reprezentativ pentru multe dintre cursele ce urmează. Așa că va fi interesant să vedem unde se află fiecare echipă.”

Și așa este. Hamilton va fi dornic să facă progrese. Să-l învingă măcar într-o sesiune pe Leclerc în China ar fi un mare impuls. Deși este mult prea devreme să-l considerăm terminat, timpul nu pare să fie de partea lui. Vocile celor care afirmă că a trecut de apogeul carierei vor deveni din ce în ce mai puternice dacă el va continua să se confrunte cu dificultăți.

Hamilton și Ferrari ar putea forma un parteneriat de succes, dar este clar că nu va beneficia de o perioadă de grație prelungită.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte Bonusuri

*New users only

Depunere minimă 50 RON. Cerințe de rulaj 35x bonus + depunere. Pariu maxim 25 RON. Bonus valabil 10 zile. Skrill/Neteller nu sunt eligibile.

Bonus valabil pentru jucători noi, cu depunere minimă de 50 RON. Rulaj 35x pentru bonus și depunere. Rotiri Gratuite valabile 72h, câștiguri cu rulaj 40x.

*Doar clienti noi

Depunere minimă 50 RON. Rulaj 30x (cazinou) / 10x (sport). Pariu fără risc 250 RON. Rotiri gratuite în funcție de depunere. Valabil 10 zile.

Oferta este disponibilă doar pentru conturi verificate. Bonusul se acordă după selectarea ofertei și finalizarea primei depuneri efective.

Sport: 50% -> 500 RON
Cazino:3500RON + 800Rotiri

Sport: 100% până la 400 RON
Cazino:3500RON + 700 Rotiri

Oferta in curs de actualizare

Oferta in curs de actualizare

Oferta in curs de actualizare

Oferta in curs de actualizare

Oferta in curs de actualizare

Până la 10.000 RON & 1.000 Rotiri Gratuite

© 2025 Cote.ro. Toate drepturile rezervate. Operatorul site-ului este OnWeb SRL, companie înregistrată în Romania sub numărul J40/2394/2024 , codul unic de înregistrare 49535260, având sediul în România, Municipiul București, Sector 3, Strada Nerva Traian, nr. 27-33, Intrarea B, Etajul 1, Biroul nr.4. OnWeb SRL își desfășoară activitatea în baza licenței seria L2244216Y001562, emisă la data de 01.05.2024, valabilă până la 01.05.2034, obținută prin Decizia nr. 648 din 25.04.2024, ambele emise de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.