„Este crucial ca părinții să fie informați!”

Home » „Este crucial ca părinții să fie informați!”

Mihaela Jeremic, 32 de ani, fostă voleibalistă de performanță, în prezent coach mental, explică într-un interviu de ce performanța la nivel înalt nu poate fi obținută fără o pregătire mentală solidă și de ce sportivii care aleg terapia pot beneficia pe termen lung.

În vremuri dificile din toate punctele de vedere, sportivii apelează tot mai des la specialiști în optimizarea performanței mentale. Ieri era un lux inaccesibil, astăzi este o necesitate; obiceiul de a consulta un specialist în domeniul mental se înrădăcinează din ce în ce mai mult în mentalitatea sportivilor din România.

Mihaela Jeremic, fostă voleibalistă de top în România, devenită coach mental după retragere, a fost întrebată despre experiențele cu sportivii care îi trec pragul cabinetului.

Mihaela Jeremic

„Antrenorii și părinții trebuie să conștientizeze importanța pregătirii mentale”

„Chiar dacă încrederea a fost calitatea care m-a ajutat cel mai mult în carieră, am realizat pe parcursul anilor cât de important este să fii pregătit mental pentru a face față situațiilor neprevăzute.

În ultimul meu an de activitate, am fost parte dintr-o echipă tânără și am realizat că acolo era o mare nevoie de pregătire mentală în sport, iar cu cât începi mai devreme, cu atât rezultatele vor fi mai bune.

Este esențial ca sportivii, antrenorii și părinții să conștientizeze că pregătirea mentală este vitală. Nu poți deveni un sportiv de elită dacă neglijezi acest aspect; e ca și cum ai spune că practici un sport de performanță, dar te duci doar la meciuri. Dacă sportul devine o povară, nu aduce beneficii în viața personală. Multe persoane așteaptă până ajung la un moment de cotitură, când își pierd încrederea în sine sau în deciziile lor, pentru a lua decizia de a colabora cu cineva, ” a spus Mihaela Jeremic.

Impresionanta poveste a unei sportive din România

INTERVIU

„Handicapul meu e cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat” – o poveste impresionantă a unei sportive din România care a excelat în ciuda dificultăților.

„Acea piesă îmi lipsea în carieră”

Fosta voleibalistă, care a câștigat Challenge Cup în 2016 cu CSM București, recunoaște că în prima parte a carierei a resimțit acut lipsa îndrumării mentale:

Cred că era o piesă esențială care îmi lipsea. Am avut momente în care m-am simțit copleșită, am luat decizii greșite și am trecut printr-o perioadă de depresie.

Această lipsă de pregătire mentală a contribuit la dificultățile întâmpinate de multe colege din generația mea care au renunțat la sport din cauza situațiilor dificile.

Nu este necesar să ai o problemă specifică pentru a colabora cu un mental coach. Lucrul cu un astfel de specialist te ajută să abordezi provocările înainte de a apărea și să îți dezvolți o mentalitate sănătoasă.

Este absolut necesar să lucrezi pe partea mentală, nu doar pentru că sunt coach, ci pentru că observ ce transformări pot avea sportivii în momentul în care aleg această abordare. Mă bucur să văd sportivi de nivel înalt vorbind despre importanța antrenamentelor mentale și îi încurajez pe toți să facă acest pas.

„Mental coach-ul este ca un antrenor pentru minte”

Mihaela Jeremic explică diferența dintre meseria de mental coach și cea de psiholog sportiv:

„Un mental coach se concentrează pe dezvoltarea abilităților mentale ale sportivilor pentru a îmbunătăți performanțele, gestionarea emoțiilor și concentrarea. Folosește tehnici precum vizualizarea și stabilirea obiectivelor, dar nu se ocupă de probleme clinice.

Pe de altă parte, un psiholog sportiv este un specialist cu pregătire în psihologie, având capacitatea de a diagnostica și trata aspectele psihologice care pot influența performanța, cum ar fi anxietatea sau depresia.

Pe scurt, mental coach-ul este ca un antrenor pentru minte, în timp ce psihologul sportiv se ocupă de problemele mai profunde ale sănătății mentale.

Lucrez în principal cu sportivi, acesta fiind obiectivul meu pe termen lung, să pot susține cât mai mulți sportivi de performanță, dar sunt deschis și către persoanele din afara sportului. În general, cei care vin la mine sunt cei care doresc să își dezvolte încrederea în sine.

– Mihaela Jeremic, coach mental

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte Bonusuri
Pariu inițial de minim 20 RON la cotă 1.50+, rulaj x3 pentru conversie, valabilitate 30 de zile.
Depunerea minimă necesară este de 50 LEI pentru primul bonus și 100 LEI pentru al doilea și al treilea bonus.

*New users only

Depunere minimă 50 RON. Cerințe de rulaj 35x bonus + depunere. Pariu maxim 25 RON. Bonus valabil 10 zile. Skrill/Neteller nu sunt eligibile.

Rulaj x35 pentru bonus și x40 pentru câștiguri din rotiri gratuite. Depunere minimă 100 RON. Valabil 7 zile, rotirile expiră în 2 zile.

Cazino - 2.500 RON și 500 rotiri gratuite 

Pariuri - 100% pariu gratuit până la 200 RON 

Cazino -   2.500 RON și 550 rotiri gratuite.

Sport - 100% pariu gratuit până la 200 RON 

Sport: 500 RON
Cazino:1000RON

Cazino - 6000 RON sau 1500 Rotiri Gratuite la primele trei depuneri!

Pariuri - 75 RON Free Bet.

Cazino- 100% bonus până la 1.000 RON, 75% până la 500 RON și 50% până la 1.000 RON + 550 rotiri gratuite.

Pariuri - Pariu gratuit de 100% până la 200 RON

Pariuri & Cazino - 700 RON Bonus, 100 RON Free Bets și 25 Free Spins, 2.200 RON și 680 Rotiri Gratuite

Oferta in curs de actualizare

Cazino - 100% Bonus până la 5.000 RON și 170 RON cashback

© 2025 Cote.ro. Toate drepturile rezervate. Operatorul site-ului este OnWeb SRL, companie înregistrată în Romania sub numărul J40/2394/2024 , codul unic de înregistrare 49535260, având sediul în România, Municipiul București, Sector 3, Strada Nerva Traian, nr. 27-33, Intrarea B, Etajul 1, Biroul nr.4. OnWeb SRL își desfășoară activitatea în baza licenței seria L2244216Y001562, emisă la data de 01.05.2024, valabilă până la 01.05.2034, obținută prin Decizia nr. 648 din 25.04.2024, ambele emise de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.