


–
Dinamo a reacționat amuzant după cele două goluri marcate din lovituri libere de Declan Rice, în victoria echipei Arsenal împotriva Real Madrid, scor 3-0.
Pentru prima dată în cariera sa, Declan Rice a înscris din lovitură liberă, nu o dată, ci de două ori, devenind omul meciului în turul sferturilor de finală. După acest meci, fostele vedete ale fotbalului, analiștii și fanii au reacționat pozitiv, lăudându-l pe mijlocașul englez de 25 de ani. Dinamo a postat o imagine originală și amuzantă.

Cum a reacționat Dinamo după golurile lui Declan Rice
Pe paginile de Facebook și Instagram, Dinamo a editat o imagine cu bucuria lor din meciul Arsenal – Real Madrid. Au inserat chipul lui Claudiu Niculescu, celebru pentru execuțiile sale spectaculoase la loviturile libere, pe corpul lui Declan Rice.
Acest detaliu este pertinent având în vedere că Claudiu Niculescu este considerat unul dintre cei mai buni executanți de lovituri libere din Liga I.

Claudiu Niculescu: „Acum, pot executa lovituri libere doar cu gura”
Recent, într-un interviu, Claudiu Niculescu a povestit că nu mai poate să se bucure de execuțiile sale faimoase nici măcar la antrenamente cu elevii săi, neavând voie să lovească mingea din cauza unor intervenții chirurgicale.

„Nu mai pot! Mi-aș dori să execut, dar am suferit o operație la piciorul drept și apoi la șold, așa că e imposibil! Acum pot doar să vorbesc despre asta. Mă uit cu invidie la elevii mei cum își pregătesc zidul… Mă frustrează situația, însă m-am împăcat cu ideea.”
„Toți antrenorii adversi îi învățau pe jucătorii lor să evite faulturile în apropierea zonei de 20-25 de metri, pentru că veneam eu și executam lovituri libere. Am marcat în jur de 160 de goluri în Liga I, dintre care aproape un sfert din lovituri libere. Aceasta este marca mea personală. Este o abilitate cu care te naști, dar necesită și multă muncă”, a afirmat Claudiu Niculescu.
El a adăugat: „Mi-ar plăcea să deschid o școală de fotbal pentru a-i învăța pe copii cum se execută loviturile libere. Măcar să-i învăț cât de cât. Este o dar, dar trebuie și antrenat. De asemenea, contează cât de puternic ești psihic. Am întâlnit mulți executanți talentați în trecut, la Dinamo, Cluj, în Germania sau Italia, dar ceea ce vezi la antrenament e diferit de ce se întâmplă în timpul meciurilor.
La antrenament, zidul este imobil, cu manechini de 1,90 metri, dar în meci, zidul este mult mai puternic, iar factorul psihologic și publicul joacă un rol important. Trebuie să ridici mingea peste un zid înalt de aproximativ 2,30 metri.”