CFR Cluj a deschis scorul grație fundașului Leo Bolgado (minutul 7), cu o lovitură de cap. Rapid putea egaliza în finalul primei reprize, însă fundașul Răzvan Onea a ratat oportunitatea de a marca, având în față portarul Otto Hindrich (minutul 44).
După pauză, Rapid a restabilit egalitatea prin mijlocașul Mattias Kait, care a fost găsit liber în careu de Claudiu Petrila.
În minutul 70, a avut loc un duel în careul clujenilor între Damjan Djokovic și Kait. Arbitrul a dorit inițial să-i acorde al doilea cartonaș galben estonianului pentru simulare, dar faza a fost revizuită cu ajutorul VAR, iar în final s-a decis că a fost offside la Alexandru Dobre.
Cu toate acestea, Rapid a avut șansa de a obține victoria în Gruia, însă Tobias Christensen a ratat o ocazie incredibilă, rămânând singur cu Otto Hindrich (minutul 90).
Marius Șumudică a explicat unde s-a făcut diferența
Antrenorul celor de la Rapid a subliniat că modificările efectuate la pauză au ajutat la schimbarea dinamicii jocului, având în vedere că, până atunci, echipa a avut o prestație modestă.
„Am avut o repriză secundă extraordinară, după o primă repriză foarte slabă. Am intervenit la pauză, scoțând un mijlocaș și introducând un atacant. Cu aproximativ șase ani în urmă, am fost declarat unul dintre cei mai buni antrenori din Europa.
Vorba de rezultatele obținute în urma schimbărilor, aici referindu-mă la jucătorii care intrau, erau în top trei în clasamentul jucătorilor care aduceau aport prin pase decisive sau goluri. Eram în primii trei în acest clasament.
Îmi place să îmi asum riscuri! Îmi e foarte greu să schimb jucători pe posturi identice. În apărare, dacă vreau să închid jocul, de multe ori nu iese, așa că încerc să închid jocul și scot un jucător ofensiv, introducând unul defensiv.
Am riscat și am introdus un alt atacant, pe Koljic, care a avut o evoluție foarte bună. Astfel, a crescut și randamentul lui Burmaz, iar noi am început să dominăm jocul în 4-4-2. Am ales un sistem care îmi place foarte mult și, iată, Rapidul poate juca și 3-5-2, o face foarte bine, dar și 4-4-2, precum și 4-3-3 sau 4-2-3-1.”