De ce Gică Popescu afirmă că „nu suntem «Generația de Aur»” în contextul evenimentelor din fotbalul românesc?

Article Thumbnail

- Publicat pe 04 decembrie 2024, la 23:07, / Actualizat la 04 decembrie 2024, 23:07

Gică Popescu (57 de ani) a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO, unde a discutat despre echipa națională a României.

Fostul căpitan al naționalei și al echipelor de la FC Barcelona a afirmat că rezultatele obținute în cadrul Campionatului European și Liga Națiunilor au readus un număr mare de fani pe stadioane. De asemenea, Popescu a comparat actualele rezultate cu cele din perioada lui, reconsiderând astfel percepția sa asupra „Generației de Aur”.

„Bă, l-am văzut jucând, e bombă! Adu-l la Constanța!” » Hagi și Popescu dialog deschis despre nepotism la Farul: „Du-te în altă parte!”

PRIETENII LUI OVIDIU

„Bă, l-am văzut jucând, e bombă! Adu-l la Constanța!” » Hagi și Popescu discută deschis despre nepotism la Farul: „Du-te în altă parte!”

- Câștigarea grupei din Liga Națiunilor nu e o mare realizare?
- Este, fără îndoială, o realizare! În trecut, ne era frică de echipe precum Muntenegru, care ne-a învins cu 3-0 pe Giulești. Acum, am început să-i învingem pe cei care ne înfruntau anterior, echipele mai mici.

- Așa este.
- Am avansat din grupă și am câștigat la Europene! Am obținut acest succes cu Mircea Lucescu. Este un pas important pe care trebuia să-l facem demult, adică să învingem echipele mai slabe. În prezent, nu am învins niciuna din echipele mari!

- Ce părere ai?
- La Europene, Olanda și Belgia ne-au învins. Această echipă națională poate afirma că a făcut un progres important în momentul în care va înfrunta echipele mari.

- Corect, sunt de acord.
- Dar băieții sunt pe drumul cel bun. E foarte important să continuăm. Continuitatea se traduce prin participarea la un Campionat Mondial. Dacă nu ne vom califica, performanța de la Europene va rămâne o întâmplare. Ne vom întoarce la așteptări de patru ani. Dar performanța rămâne o performanță!

Gică Popescu: „Această generație, de care sunt mândru că fac parte, ar putea fi numită «Generația de Platină»”

- S-a creat mult tam-tam cu privire la Europene. La final, am câștigat un meci și am pierdut restul plus un egal.
- Conjunctura a fost favorabilă. Cel mai important lucru realizat la Campionatul European a fost susținerea publicului. Niciodată echipa națională nu a fost susținută precum a fost la acest turneu.

- Așa este!
- Am avut 40.000 de spectatori la meciurile cu Cipru și Kosovo! Când a avut echipa națională vreodată atâția susținători la meciuri cu echipe considerate inferioare? Publicul s-a întors la echipa națională și acesta este cel mai important aspect realizat în ultimii ani.

- Ce opinie ai despre sintagma „Generația de suflet”? Cum se compară cu „Generația de Aur”? Aceasta din urmă este contestată, cum bine știi.
- În contextul a tot ceea ce s-a întâmplat în fotbalul românesc, această generație, de care sunt mândru că fac parte, ar putea fi denumită „Generația de Platină”! Având în vedere ceea ce am realizat noi în decurs de un deceniu...

- Continuă...
- Înainte de a apărea noi, nu ne-am calificat din ’70. În zece ani, am obținut cinci calificări. Am dus echipa națională pe locul 5. Pentru fotbalul românesc, asta nu e aur, ci platină!

Urmărește întreaga emisiune cu Gică Popescu aici

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=AUZsSbrMAbI[/embed]

Edward Iordănescu, după România - Ucraina: „Aceasta este «Generația de suflet»”

După ce România a învins Ucraina cu 3-0 în primul meci al Campionatului European din Germania, Edi Iordănescu a venit la conferința de presă și a transmis un mesaj tuturor celor prezenți.

„Vă rog, nu mai numiți această națională în vreun fel! Nici «Generația de Aur», nici altceva. Aceasta este o generație de suflet pentru mine. Știu că mulți au pus suflet în trecut pentru România, dar nu ca această generație. Trebuie să o considerăm «Generația de suflet» din istoria echpei naționale. A fost victoria generației de suflet!” a spus selecționerul.

„Generația de Aur” a fost excepțională, poate una dintre cele mai bune generații ale fotbalului românesc, dar în anumite condiții. Este o exagerare să se spună „Generația de Aur”. Acest adjectiv provine de la un jurnalist, nu vreau să-i dau numele (n.r. Ionel Stoica), care a avut inspirația unei mari personalități în acest domeniu.”

Cornel Dinu, fost fotbalist și antrenor