Revenirea lui Paul Iacob este Prima „noutate” a Rapidului în 2025

Article Thumbnail

Noua „noutate” a Rapidului în 2025 nu este un transfer, ci o revenire: Paul Iacob (28 de ani).

După 3 luni de absență de pe teren din cauza unei intervenții chirurgicale pentru hernie de disc, Paul Iacob este pregătit să revină alături de Rapid, având ca obiectiv câștigarea unui trofeu.

Deși se află în vacanță, a avut doar câteva zile libere de Crăciun, când a vizitat Budapesta și Viena împreună cu soția lui, urmând să petreacă Revelionul acasă, în așteptarea primului lor copil, un băiețel.

Rapid vrea un jucător de la o rivală din Superliga

Rapid

Rapid vrea un jucător de la o rivală din Superliga » Clubul a confirmat interesul: „Discuții în spatele cortinei”

„Sper să fiu acasă, să nu se întâmple când sunt în cantonament. Dar din câte am înțeles, termenul ar fi pe la sfârșitul lui ianuarie, deci voi fi aici”, afirmă stoperul giuleștenilor. În perioada până la reunire, el va continua să-și facă exercițiile de recuperare și alergare zilnic, inclusiv pe 1 ianuarie, urmează să se alăture echipei în cantonamentul din Dubai (6-16 ianuarie).

900.000de euro este cota de piață a lui Paul Iacob, conform transfermarkt

Paul Iacob: „Nici acum nu înțeleg ce s-a întâmplat în acel play-off”

A realizat o evaluare a anului 2024, descriindu-l ca „un an mai ciudat, mai complicat. Începutul a fost promițător, cu o serie de rezultate favorabile care ne-au condus, după un 4-0 cu FCSB, să începem play-offul pe locul 2, la doar 4 puncte distanță de ei.

Însă, de atunci nu am reușit să-mi explic ce a mers prost. Pur și simplu, jocul nostru s-a destrămat. Fotbalul e un sport imprevizibil. Să nu uităm cum am ajuns în acea situație, cu victoria împotriva Universității Craiova, când am întors scorul de la 1-3 la 4-3, prin golul lui Burmaz în ultimul minut.

Apoi, am câștigat cu Dinamo cu 2-1, într-o partidă în care am fost dominati. Și la Cluj, am învins cu 1-0 pe CFR, având un singur șut periculos, al lui Djokovic. Este posibil să fi câștigat puncte la care nu ne mai așteptam.

Dar, după aceea, totul a început să se prăbușească. Nu a fost o problemă de presiune, deoarece discutam constant despre dorința noastră de a merge până la capăt, pentru titlu.

Și nu a existat nicio diviziune între noi, așa cum s-a speculat. Pur și simplu, nu ne ieșea jocul, nimic nu se lega!

Uitați-vă ce se întâmplă acum cu Manchester City! Observam la un meci de-al lor în vestiar și discutam cu Hasani: „Uite ce pățesc și ei, exact ca noi!”.

Și nimeni nu mai vorbește despre antrenor, atmosferă sau scandaluri între jucători. Există astfel de perioade dificile pe care nu le înțelegi și nu știi cum să le oprești. Sper să nu mai trec prin asta.”

Paul Iacob: „Făcusem pareză, nu mai puteam să calc normal, trebuia să mă operez”

Până acum, începutul acestui campionat nu a fost deloc promițător pentru Rapid. Paul recunoaște că „era dificil să comunicăm cu Lennon, trebuia să fii extrem de atent când vorbea, pentru a înțelege. Dar apreciam modul în care vedea și gândea jocul, cerințele pe care ni le punea.

Problema era că nu reușeam să câștigăm, am pierdut un meci și am făcut 5 remize. Odată cu venirea lui Marius Șumudică, am început în sfârșit să câștigăm. Însă eu nu am reușit să lucrez mult cu el, deoarece durerile mele lombare s-au agravat.”

Iacob a avut probleme de mai bine de un an, dar a sperat că va reuși să le gestioneze. Mărturisește că „inițial, am crezut că sunt provocate de terenul de antrenament, care era tare, mai erau și colegi care acuzau dureri de spate. Dar durerile mele erau din ce în ce mai mari. Am făcut un RMN și am descoperit o protuzie, ceea ce precede hernia de disc.

Într-un antrenament, înainte de meciul cu Craiova, când am terminat 1-1 în deplasare, am resimțit o durere în zona lombară. După două zile, nu mai puteam să calc corect în piciorul stâng. Trebuia să mă operez. Nu mi-a fost frică, deoarece în acel stadiu îți dai seama că operația e singura soluție.”

63de meciuri și 6 goluri a strâns Paul Iacob la Rapid

Recuperarea nu a fost dificilă, „dar ai nevoie de răbdare, pentru că e o intervenție chirurgicală mai atipică. Nu este ceva simplu, cum ar fi oși la picior, gleznă sau genunchi, pe care nu le mai utilizezi intens după ce te-politică. Este vorba despre spate, de care ai nevoie pentru toată viața. Din acest motiv, nu am grăbit procesul de recuperare, o fac la KinetoFit, cu Dragoș Luscan.

Am început deja alergările de ceva timp și lucrez și la sală. Și m-am gândit că este mai bine să revin treptat, în timpul cantonamentului de iarnă. Mă simt bine și abia aștept să revin pe teren.”

A fost prima sa intervenție chirurgicală din cariera de senior. A mai avut o operație, pentru apendicită cu complicații, dar la 19 ani, pe când juca la juniori.

Noua „noutate” a Rapidului în 2025 este o revenire » Obiectiv îndrăzneț pentru 2025: „Un trofeu cu Rapid!”

Paul Iacob își continuă recuperarea după intervenția chirurgicală.

„Concurența ajută, te face să fii mai bun”

N-a mai jucat de trei luni, dar știe că pe postul său ar putea veni un alt concurent, Denis Ciobotariu (26 de ani). Totuși, nu este îngrijorat.

El afirmă deschis că „în sport, concurența este benefică, te face mai bun și mai conectat. Ciobi este un jucător valoros și, dacă va veni, sper să ne ajute.

Nu trebuie să te îngrijorezi: „Oh, ce voi face eu, că nu voi mai juca?!”. Nu, pentru binele Rapidului și pentru dezvoltarea ta, trebuie să depui eforturi, să îți propui să te îmbunătățești. Tu îl ajuți pe coleg și el te ajută pe tine, iar la final, acesta este criteriul pentru a deveni titular.

Și, de asemenea, nu este vorba doar despre Denis. Îmi place și de Bădescu, care a revenit de la Mioveni și va avea drept de joc la Rapid din iarnă.

Este un jucător promițător și talentat. Am spus de la început că, în câțiva ani, Ignat și Bădescu vor fi cuplul de stoperi a Rapidului, iar noi, cu mai multă experiență, ar trebui să-i sprijinim.”

„Am venit aici să iau un trofeu”

Pe parcursul recuperării, Iacob a fost prezent pe stadion la toate meciurile din Giulești ale Rapidului. S-a bucurat și a simțit, alături de suporteri, gustul neputinței de a nu fi pe teren, pentru a ajuta echipa.

Experiența sa îl ajută să facă față presiunii, „mai ales acum, după ultimele transferuri. Suntem aproape de play-off, dar încă nu reușim să ajungem acolo. Nu știu dacă este o barieră mentală. Însă eu cred cu tărie că aceasta este cea mai mare dorința mea: să ne calificăm într-o cupă europeană. Având echipa pe care o avem, sunt convins că vom ajunge în play-off. În plus, avem un traseu favorabil și în Cupa României.

Am contract cu Rapid până în 2026, dar de când am venit aici mi-am spus că nu vreau să plec fără un trofeu. Această dorință a rămas neschimbată. Așadar, ceea ce îmi doresc pentru 2025 este să câștigăm un trofeu, să jucăm în cupele europene și să ajung la echipa națională. Iar o participare în Europa m-ar ajuta cu siguranță să îmi cresc șansele de a fi convocat în echipa națională.”

Nu aveam informații despre planurile domnului Șucu cu Genoa. Am aflat și eu din presă. Ulterior, a venit la noi și ne-a spus ce dorește. Chiar a menționat că „italienii sunt obișnuiți ca românii să meargă acolo să muncească, nu să investească”. Consider că este o mutare extrem de importantă pentru noi, pentru fotbalul românesc. Nu mă gândesc acum să prind un transfer la Genoa, sunt complet concentrat pe Rapid.
Paul Iacob, stoper Rapid

Am avut un incident cu niște suporteri. Am fost amendat de club, mi-am cerut scuze de mai multe ori. A fost un moment dificil, ne doream mai mult și am realizat că am greșit. Ulterior, am observat că au înțeles că regret acel moment. E important să rămânem uniți, deoarece ne dorim aceeași performanță pentru Rapid.
Paul Iacob, stoper Rapid