Sure! Here's a rewritten version of the article in Romanian, without any links, author data, or timestamps:
–
Mark Țuțu, 21 de ani, fundaș dreapta la UTA, vorbește patru limbi străine pe lângă română. Implicat în golul arădenilor din meciul cu U Cluj, terminat 1-1, jucătorul a împărtășit povestea sa personală și profesională.
În minutul 30 al partidei de pe Cluj Arena, Mark Țuțu a primit mingea la marginea careului, centrând rapid pentru Valentin Costache. Acesta a reluat tot din prima, iar după o respingere a lui Lefter, Zsori a fost primul la minge și a marcat.
Nu a fost un assist cert, dar Mark Țuțu a strălucit prin energia și precizia sa pe banda dreaptă. La final, în timpul interviului, a confirmat că vorbește cinci limbi!
„Da. Vorbesc franceza, engleza, româna, portugheza și spaniola, dar puțin mai puțin”, a declarat Mark în timpul interviului rapid.
Mark Țuțu: un poliglot cu rădăcini în Canada și experiență în Portugalia
Cum a devenit poliglot? Jucătorul, împrumutat pentru un sezon de la Ceahlăul Piatra Neamț, a explicat parcursul său până în prezent:
„M-am născut în Iași, iar familia s-a mutat în Canada. Am crescut acolo până la 18 ani, visând la fotbalul european, ca toți ceilalți. Apoi, am decis să mă mut în Portugalia (n.r. – la echipa U19 de la Varzim), unde am jucat timp de doi ani, apoi am vrut să revin acasă pentru a obține un contract profesionist și a reprezenta echipa națională U21.
Sunt recunoscător pentru tot ce am realizat până acum și încă nu realizez pe deplin tot ce s-a întâmplat. Mă bucur de fiecare moment”, a adăugat Țuțu.
Daniel Pancu: „L-am propus pe Țuțu în Liga 2, dar interesul a fost zero”
Țuțu a acumulat două selecții pentru U20. Daniel Pancu, prezent în studioul DigiSport, a dezvăluit că l-a propus în liga secundă, dar antrenorii cu care a colaborat la cursul pentru licența Pro nu au manifestat interes pentru acest jucător.
„Îl cunosc bine, am jucat cu unchiul lui. Acum 2-3 ani, când eram la naționala U20, m-a rugat să-i găsesc o echipă. Fiind născut în 2004, l-am introdus în lista colegilor de la licența Pro care antrenează în Liga 2: Poenaru, Oprița și alții, dar nu s-a arătat interes. În final, a ajuns la Ceahlăul.
I-am spus de el și lui Curelea, care l-a chemat la o acțiune, iar acum joacă la Arad. Am văzut câteva videoclipuri cu el și le-am recomandat antrenorilor din Liga 2. Din păcate, interesul a fost lipsă, dar până la urmă a găsit echipă la Ceahlăul și acum joacă în prima ligă.
Este un jucător plin de vitalitate, iar asta îl ajută să se evidențieze în România. Are centri precise și a avut un rol important în faza golului celor de la UTA, fiind activ și în prima etapă. Este un jucător de urmărit”, a concluzionat Pancu, fost selecționer al naționalei U21.