


Fostul atacant, cunoscut din perioada petrecută la Liverpool, a atras atenția presei britanice datorită inițiativei sale de a sprijini suporterii cu probleme psihice serioase.
Acesta a încheiat un parteneriat cu o companie de taxiuri pentru a ajuta fanii care se confruntă cu dificultăți în recuperarea sănătății mintale.

Șoferii angajați special vor avea discuții deschise în timpul călătoriilor către „Stamford Bridge”, pentru meciul derby din Premier League, Chelsea – Tottenham, programat joi seara.
42% dintre fani preferă să discute cu un șofer decât cu familia despre problemele lor
Prin acest proiect, fostul jucător oferă transport gratuit suporterilor care se simt emoțional vulnerabili, dându-le ocazia de a discuta deschis despre dificultățile din viața personală.

Cercetările realizate de o rețea de telefonie mobilă au arătat că 42% dintre suporterii de fotbal preferă să își împărtășească gândurile cu un șofer de taxi în loc să discute cu membrii familiei sau prietenii.
Jucătorul de 2,01m, care a avut propriile sale dificultăți la începutul carierei, a convenit asupra unei colaborări cu o companie de telefonie mobilă (sponsor principal al echipei Chelsea), clubul londonez și organizația Samaritans, având ca motto campania #TalkMoreThanFootball.
„Înainte de derbyul din capitală, o flotă de taxiuri negre, conduse de șoferi instruiți în sănătatea mintală, va oferi călătorii gratuite la meci pentru suporterii care se confruntă cu probleme psihice, fiind preluați de la stația de metrou West Brompton”, a declarat o publicație.
„Am inventat «dansul robotului» ca o formă de exprimare”
Într-un interviu, Crouch a spus că a creat „dansul robotului” ca o metodă de a se exprima mai bine: „Când am trecut printr-o perioadă dificilă [la Liverpool], a trebuit să mă îndepărtez de ziare și televizor.
Am încercat să mă recluzi în mine. «Robotul» a fost ceea ce m-a ajutat să ies din carapace, în ciuda faptului că eram mai vinovat decât oricine altcineva pentru că îmi ascundeam sentimentele. Eram foarte retras.

Crouch a reeditat dansul robotului și pe 22 martie, cu ocazia meciului dintre Liverpool Legends și Chelsea Legends, desfășurat pe Anfield Road.
Există întotdeauna un stigmat asociat fotbalului. Acesta este un «mediu macho» în care, dacă dorești să discuți despre problemele tale, se consideră că ești slab”, a spus Crouch.
În prezent, cluburile acordă o atenție deosebită problemelor de sănătate mintală. Inițiativele de acest gen reprezintă un mare pas înainte. Este esențial să discutăm despre sănătatea mintală ca despre o parte normală a vieții de zi cu zi.
Peter Crouch, fost atacant englez
Acesta, care a câștigat doar două trofee (Cupa și Supercupa Angliei) cu Liverpool în 135 de meciuri (42 de goluri), a mai adăugat că „în trecut nu aveai curajul să discuți cu managerul tău despre problemele personale, din frica de a nu fi lăsat pe tușă sau de a fi considerat slab mental. Nici colegii nu erau o opțiune pentru confesiuni, de teamă să nu te consideri deraiat!”
Fanii pot fi, de asemenea, nemiloși cu jucătorii care se confruntă cu probleme mentale, crezând că, având un salariu de 100.000 de lire sterline pe săptămână, banii sau alte beneficii ar trebui să compenseze.
Dar jucătorii sunt la fel de umani ca oricine altcineva. Când te întorci acasă de la antrenament sau ai terminat un meci și te regăsești singur într-o cameră de hotel, rămâi adesea captiv în propriile gânduri.
Fotbalul reunește mii de oameni în fiecare săptămână, așa că, așa cum ne sprijinim echipele, trebuie să încercăm să ne susținem unii pe alții.