Congresul american scoate absurdul din sport

Home » Congresul american scoate absurdul din sport

– Publicat sambata, 18 ianuarie 2025, 11:48 / Actualizat sambata, 18 ianuarie 2025 11:51

Trăim într-o lume polarizată și politizată, care devine tot mai dificil de înțeles. Într-un fel, sportul a fost, în ciuda problemelor sale, unul dintre puținele domenii unde oamenii puteau găsi un teren comun. Aceasta până când persoanele născute cu organe de reproducere masculine, care s-au identificat drept sexul opus, au început să scoată la suprafață percepții despre nedreptăți. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de transgenderi sau trans.

(Până la un punct, dorința de schimbare este de înțeles; de regulă, soțul este considerat întotdeauna jumătatea mai slabă…)

Transgenderii, ca toată lumea, doresc să facă sport pentru a trăi sănătos. Au realizat rapid că le este mai ușor să concureze împotriva fetelor decât să se confrunte cu sportivi precum Usain Bolt, Djokovic sau Mike Tyson.

Este important de menționat că în sport, migrarea sexuală are loc mai ales într-o singură direcție. Transgenderii auto-identificați ca femei (născuți bărbați) doresc să concureze în competiții destinate femeilor. La urma urmei, dacă Bruce Jenner, care a câștigat decatlonul olimpic la Montreal în 1976, s-a simțit femeie și a adoptat numele de Caitlyn, de ce n-am putea face la fel? Este un detaliu relevant că Bruce nu s-a declarat Caitlyn decât la 65 de ani, după o carieră sportivă de succes și în urma creșterii a șase copii cu trei soții diferite. Dacă un simbol al masculinității, precum un campion olimpic, poate alege să devină femeie, atunci totul este posibil…

Congresul american elimină absurdul din sport

Transformarea lui Bruce Jenner

Subiectul este delicat, iar taberele sunt bine delimitate, nimeni nu cedează. În America, prezența transgenderilor în competițiile destinate fetelor și femeilor a devenit un subiect de discuție major în timpul alegerilor prezidențiale din toamnă. Deși există multe explicații pentru victoria lui Donald Trump, cred că una dintre ele este convingerea că băieții ar trebui să concureze între ei, iar fetele la fel.

La urma urmei, toți părinții care își înscriu fetele în sport așteaptă ca ele să concureze alături de coechipieri care s-au născut ca și ele, și nu cu persoane de sex masculin. Suntem egali, dar diferiți. Intervențiile chirurgicale pentru a te alinia cu identitatea de gen sunt o alegere personală. Spre deosebire de viață, sportul are un principiu care nu se schimbă: fair play.

Într-un gest timid, America a făcut un pas în față fără a sacrifica milioane pentru a satisface dorințele câtorva. Săptămâna aceasta, Congresul (Camera Reprezentanților) a aprobat un proiect de lege dedicat protecției femeilor și fetelor în sport, care interzice sportivilor transgenderi să concureze în competiții destinate femeilor de la clasa I până la finalizarea studiilor universitare. A fost un vot strâns, 218 la 206, cu doar doi democrați alăturându-se republicanilor, iar un altul s-a abținut.

Legea prevede că orice entitate care primește fonduri federale și desfășoară activități sportive va încălca subsecțiunea (a) a Titlului IX (legea din 1972 care a dat naștere practic sportului feminin american) dacă permite unui individ de sex masculin să participe în competiții rezervate femeilor sau fetelor. De asemenea, legea stipulează că „sexul va fi recunoscut exclusiv pe baza organelor de reproducere și a compoziției genetice la naștere”.

Proiectul de lege a fost propus de Greg Steube, un congresman republican din Florida. Pentru a deveni lege, HR 28 trebuie să fie aprobat și în Senat, iar apoi semnat de către Președinte. Aceasta este o chestiune complicată, deoarece republicanii au o majoritate de 53 la 47 în Senat, dar nu dispun de cele 60 de voturi necesare. Trebuie ca șapte democrați să își revizuiască opinia înainte ca Johnny să câștige în fața lui Amy cu 6-0, 6-0 de 30 de ori consecutive sau să se angajeze într-un meci de box care să o transforme în victima necesară.

Steube a declarat după vot că este „absolut absurd” că a fost nevoie de un vot pentru a rezulta că doar femeile trebuie să participe în sportul feminin.

Poate că este absurd, dar aceasta este realitatea în care ne aflăm…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte Bonusuri
Depunere minimă: 50 RON (Depunerea #1 și #3) / 100 RON (Depunerea #2)

Valabil doar pentru conturi noi, cu depuneri de min. 50 RON. Bonus valabil 7 zile, rulaj 35x.

Bonusul trebuie activat după depunere și utilizat în maximum 1 zi. Se aplică un rulaj de 40x pe suma depusă + bonus.
Codurile bonus trebuie introduse la fiecare depunere pentru activarea ofertei.

Cazino- 100% bonus până la 1.000 RON, 75% până la 500 RON și 50% până la 1.000 RON + 550 rotiri gratuite.

Pariuri - 100% până la 200 RON

Cazino - 9999RON +  999 Rotiri Gratuite 

Sport- 600 RON 

   

Sport:1750 RON
Cazinou: 4500 RON + 150rotiri

100% bonus până la 5.000 RON + 250 RON pariu fără risc + 725 rotiri gratuite.

Cazino - 6000 RON sau 1500 Rotiri Gratuite la primele trei depuneri!

Pariuri - 75 RON Free Bet.

Cazino - 7.000 RON și 777 Rotiri Gratuite

Sport: 500 RON
Cazino:1000RON

Pariuri & Cazino - 700 RON Bonus, 100 RON Free Bets și 25 Free Spins, 2.200 RON și 680 Rotiri Gratuite

© 2025 Cote.ro. Toate drepturile rezervate. Operatorul site-ului este OnWeb SRL, companie înregistrată în Romania sub numărul J40/2394/2024 , codul unic de înregistrare 49535260, având sediul în România, Municipiul București, Sector 3, Strada Nerva Traian, nr. 27-33, Intrarea B, Etajul 1, Biroul nr.4. OnWeb SRL își desfășoară activitatea în baza licenței seria L2244216Y001562, emisă la data de 01.05.2024, valabilă până la 01.05.2034, obținută prin Decizia nr. 648 din 25.04.2024, ambele emise de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.