Sure! Here’s a rewritten version of your article in Romanian, with all links and author data removed and the meaning preserved:
Constantin Popovici, campion mondial la sărituri de la mare înălțime, se află pe locul secund după prima etapă a preliminariilor la campionatele mondiale desfășurate în Singapore (11 iulie – 30 august).
Concursul de sărituri de la mare înălțime (27 de metri) a început cu preliminariile.
Popovici, 36 de ani, a realizat două sărituri remarcată și a acumulat 215,50 puncte, terminând pe locul al doilea. A doua săritură a avut un grad de dificultate de 5,8, cea mai înaltă din prima zi.
Alt competitor român, Cătălin Preda, 34 de ani, actual vicecampion mondial, ocupă deocamdată poziția a șaptea, cu 178,25 puncte.
Pe primul loc se află spaniolul Carlos Gimeno, 35 de ani, cu 218.40 puncte. „Am efectuat două sărituri cu note de 9 și 9,5. Sunt mulțumit, dar nu vreau să mă entuziasmez prea tare. Mai este și vineri, când vor mai fi două runde, și apoi duminică, dacă ajung în finală. Până acum, totul decurge bine”, a declarat Gimeno.
„Am muncit intens pentru această competiție din Singapore. M-am pregătit bine. Alimentația, antrenamentul și pregătirea mentală au fost corecte și sper să mă recompenseze”, a adăugat el.
Gary Hunt, veteran de 41 de ani, pe locul al patrulea
James Lichtenstein a ocupat locul al treilea, fiind la doar 3,7 puncte de Popovici, iar legenda săriturilor, Gary Hunt, 41 de ani, este pe locul al patrulea, cu 200,55 puncte. Hunt a condus după prima rundă, ceea ce îi oferă o șansă bună pentru finală.
„Mă simt foarte bine. Este un mediu și un format nou. Avem trei zile de competiție, deci trebuie să-mi gestionez efortul, dar sunt mulțumit de performanța mea”, a afirmat Hunt.
Noul format al competiției este dinamic. Preliminariile se desfășoară pe parcursul a două zile, cu câte două sărituri fiecare zi. Joi, 24 iulie, au avut loc primele două runde, iar vineri vor mai fi alte două sărituri.
Primii 14 sportivi, atât la feminin, cât și la masculin, vor avansa în finală, programată pentru 26 și 27 iulie. Primele două note de sărituri obligatorii se vor contabiliza în finală.
Finaliștii vor efectua două sărituri suplimentare (cu grad de dificultate nelimitat). Câștigătorul va fi determinat de cel mai mare punctaj total obținut în aceste patru evoluții. Astfel, patru dintre cele șase sărituri vor conta pentru medalii: cele două obligatorii din preliminarii plus cele două opționale din finală.