– Publicat vineri, 28 martie 2025, 13:24 / Actualizat vineri, 28 martie 2025 13:25
Marius Lăcătuș continuă să comită autogoluri. În trecut, îi îngenunchea pe Dasaev sau Stejskal, dar acum este cel care marchează în propria poartă. Când am încercat să verific numele portarului de la Sparta Praga, la care Marius Lăcătuș a marcat două goluri în Cupa Campionilor, am accesa un site relevant. Acolo, am observat că golurile marii legende steliste figurează deja în meciul Sparta Praga – FCSB.
Dar cum poate o astfel de eroare să apară, se întreabă Marius Lăcătuș. Se presupune că el a jucat pentru FCSB în acea partidă memorabilă, când străluceau atât el, cât și Gică Hagi și Tudorel Stoica, autori ai victoriei extraordinare…
E simplu, a afirmat Marius Lăcătuș ani de zile ceea ce acum susține UEFA. Chiar și când era antrenor, și când ocupa funcția de președinte în noua structură a clubului, adică în capitalismul pe care l-a experimentat la Fiorentina sau Oviedo, Lăcătuș a subliniat constant că el este la Steaua și că apără culorile echipei la care a fost jucător.
Lăcătuș încurcă propriile idei
Să ne întoarcem însă la recentele greșeli ale lui Marius. După ce a scăpat din nou referința “Steaua” în discuțiile despre FCSB, Lăcătuș a început să vorbească din nou în studioul Digisport.
El a declarat că Gigi Becali a investit în fotbal doar din cauza numelui Steaua, un nume legendar. A afirmat că a avut succes și că a realizat performanțe doar pentru că a preluat o echipă cu o mare tradiție europeană.
Lăcătuș a adăugat: “Dacă Becali dorea să investească bani în fotbal din plăcere, ar fi cumpărat o altă echipă.”
Astfel, Marius Lăcătuș sugerează din nou că lui Becali i-a fost dat Steaua. El explică astfel succesul lui Becali în fotbal, afirmând că acesta a preluat o echipă cu tradiție europeană.
Nu este surprinzător, de fapt. Marius Lăcătuș a repetat aceasta de-a lungul anilor. Nu l-ați auzit, când totul era înălțător pentru suporterii stelisti, cum laudele curgeau după calificarea în Liga Campionilor în urma meciurilor cu Galatasaray, să le spună: vă rog, dragi steliști și jurnaliști, opriți-vă să mă felicitați pentru că am dus Steaua în Liga Campionilor.
De fapt, am dus o echipă nouă care nu are niciun suporter. Mă întreb cum poate echipa mea să participe în competiții europene. Încerc să le spun milioanelor de steliști să rămână liniștiți, că într-un deceniu vom înființa o echipă dedicată lor.

Marius Lăcătuș, în perioada în care antrena FCSB
Lăcătușdin „1984”
Marius Lăcătuș nu poate înțelege de ce ministerul de război nu ia măsuri pentru ca echipele din unitățile militare să poată avansa în prima ligă. Imaginați-vă ministerul de război confruntându-se în fotbal cu persoane particulare precum Iftime, Șucu, Hagi, Rotaru, Becali sau, cine știe, cu cine din Dinamo.
Chiar și în colaborarea cu primăriile, ministerul de război apare ca un elefant într-un magazin de porțelanuri. Dacă ar fi fost la conducere prietenul lui Lăcătuș, Vali Ceaușescu, totul s-ar fi rezolvat rapid.
Trăim în „1984”. Nu anul în care Marius Lăcătuș a debutat pe națională, ci în universul absurd al faimosului roman în care istoria este rescrisă în funcție de interese. Marius Lăcătuș și susținătorii săi încearcă să rescrie evenimentele, chiar cu riscul de a-și afecta reputația de antrenor și președinte.
Dar fii atent, Marius, vor fi și alții care vor rescrie povestea, având alte interese, inclusiv chiar istoria ta ca jucător. Acum 30 de ani, am fost la Ghencea și am văzut cum, cu golul tău, ai decis soarta titlului în „finala” cu Craiova.
Dar acum, istoria rescrisă afirmă că nu ai învins Universitatea Craiova. Îmi amintesc cum stăteai pe gardul de la Peluza Nord și te bucurai alături de fani. Acum nu mai înțeleg de ce făceai asta.
Pentru că istoria reinterpretată de cei ca tine susține că, în acea zi, ai învins o fantomă. N-ai învins pe nimeni. Universitatea Craiova a dispărut fără urmă încă din ‘90 și a reapărut doar câțiva ani mai târziu. Astfel, așa cum afirmi și tu, a avut loc o dispariție similară în cazul Stelei.
Vezi, Marius, cum am fost amândoi păcăliți în Ghencea acum 30 de ani, crezând că ai decis un meci important cu golul tău? De fapt, te bucurai că ai învins o echipă absență.