Din moment ce au fost aduși Zima (31 de ani), Cisotti (31), Gele (32), Gheorghiță (22), Stoian (17) și Cercel (18), se poate deduce că tinerii au fost aduși mai mult pentru viitor decât pentru prezent. Este greu de crezut că aceștia vor face față imediat, având în vedere lipsa de experiență, în competiția pentru titlu. Vor trebui să se adapteze și să evolueze.
Printre aceștia se numără și francezul Jordan Gele, achiziționat cu 300.000 de euro de la Slobozia, care nu a jucat niciodată în primul eșalon înainte de venirea sa în România, având experiență doar în ligile inferioare, inclusiv în liga a patra, din Elveția și Franța. Decizia de a-l aduce pare să fie un moft al proprietarului. Acesta a admis că l-a adus deoarece, în perioada adolescenței, Gele era cunoscut sub acest nume. Se arată interesant, dar rămâne de văzut dacă această alegere va ajuta atacantul născut lângă Paris să își impună valoarea.
FCSB avea cu siguranță nevoie de întăriri având în vedere că Olaru, Lixandru și Tavi Popescu sunt accidentați și vor absenta o perioadă mai lungă. În lipsa acestora, meritul echipei, al jucătorilor și al antrenorilor este cu atât mai mare, având în vedere că se numără printre echipele de frunte din Superligă și este singura reprezentantă a noastră rămasă într-o competiție continentală. Joi seara, echipa se va întâlni cu PAOK Salonic în play-off-ul “optimilor” din Europa League, așa că să-i urăm succes și să le ținem pumnii strânși!
Proprietarul are însă dreptate când susține că, datorită valorii lotului, FCSB este considerată principala favorită la câștigarea campionatului. Cred că are dreptate și când spune că cele mai puternice adversare ar fi CFR Cluj și Universitatea Craiova.
A menționat, cu jumătate de glas, și Rapidul, probabil din politețe. Deși se află pe un drum ascendent, Rapid continuă să se caute. Înainte de a se gândi la titlu, ar trebui mai întâi să se califice în play-off, o misiune dificilă având în vedere că Petrolul, revigorată de Mutu, le este pe urme.
FCSB are motive de îngrijorare mai ales în fața Craiovei și a CFR-ului. Întoarcerea lui Rădoi pe bancă și refacerea lui Cicâldău, care a fost pentru o vreme incomplet restabilit, au îmbunătățit atmosfera în Bănie, iar Universitatea arată diferit acum. Cu Cicâldău în mijloc și Mitriță în atac, iar recent cu internaționalul Vasile Mogoș în apărare alături de Bancu, Craiova poate înfrunta pe oricine. Totuși, echipa are nevoie de ceea ce i-a lipsit constant în ultimii ani, cum ar fi rigoarea și disciplina. Încrederea în sine este importantă, dar un exces poate dăuna!
CFR, lider la golaveraj, aspiră să o depășească pe FCSB, conștientă că și-a regăsit forma după câteva etape mai puțin reușite. Luni, echipa a realizat o demonstrație impresionantă la Arad, surclasând-o pe UTA, avându-l pe Louis Munteanu, liderul clasamentului golgheterilor cu 16 goluri, care a contribuit semnificativ la această performanță. Bîrligea și Mitriță o urmează cu câte 12 goluri fiecare.
De remarcat faptul că între primii 10 marcatori din Superligă se regăsesc doar 2 străini, kosovarul Selmani (Dinamo) și moldoveanul Blănuță (U Cluj), ceea ce ne oferă speranța că golgheterul campionatului va fi, de această dată, un român. Spre deosebire de ultimele două ediții, câștigate de nigerianul Otele (ex-aequo cu Fl. Coman) și de croatul Dugandzic.

Consider că Munteanu este un atacant mai tehnic și mai subtil decât puternicul Bîrligea, dar este clar că nu toată lumea are aceeași părere. Oricum, cu cei doi, tricoul cu numărul 9 al naționalei pare rezervat pentru anii următori.
Revenirea echipei din Gruia, solidă și echilibrată, le-a închis gura celor care au cerut, fără fundament, demisia lui Dan Petrescu, unul dintre cei mai titrați antrenori din istoria fotbalului românesc, cu CFR campion de 4 ori. Deși a fost surprins de reacțiile ostile ale unor susținători, SuperDan a cerut, în mod firesc, respect pentru el și pentru munca antrenorilor în general. A demonstrat că are dreptate într-o societate care a pierdut multe, inclusiv răbdarea.