Sure! Here’s the rewritten article in Romanian, following your guidelines:
–
Emma Răducanu (22 de ani, 40 WTA) a avansat fără efort în turul secund al turneului de la Wimbledon, ediția 2025.
Fosta campioană de la US Open a învins-o în runda inițială pe Xu Mingge, o jucătoare de origine chineză, născută în Swansea, Țara Galilor.
Emma Răducanu, duel în turul doi cu Marketa Vondrousova, câștigătoare Wimbledon 2023
La doar șaptesprezece ani, Xu Mingge (318 WTA) a reușit să câștige șase game-uri în fața Emmei Răducanu, inclusiv două pe serva acesteia.
Mai experimentată, Emma Răducanu a profitat de rezultatul favorabil al tragerii la sorți și s-a calificat în turul doi, unde o va întâlni pe cehoaica Marketa Vondrousova, câștigătoare pe iarba de la Wimbledon cu doi ani în urmă.
Cu prima victorie la Wimbledon în acest an, Emma Răducanu a câștigat un premiu de 116,259 de euro.
Anul trecut, Emma Răducanu a ajuns în optimile de finală la Wimbledon
Victoriile Emmei Răducanu la Wimbledon în 2024 reprezintă cele mai bune rezultate ale sale în turneele de mare șlem, după succesul de la US Open 2021.
Lulu Sun a fost jucătoarea care a eliminat-o pe Emma Răducanu în optimile competiției de anul trecut, după ce britanica depășise adversare renumite în tururile doi și trei, Elise Mertens și Maria Sakkari.
Comentariile lui Artemon Apostu-Efremov despre Emma Răducanu după US Open 2021
Jucătoarea din Marea Britanie cu origini românești a lăsat o impresie puternică în lumea sportului în toamna anului 2021, când a înregistrat zece victorii consecutive fără a pierde un set, începându-și parcursul în turneul de la Flushing Meadows din faza calificărilor.
După trei intervenții chirurgicale în 2023 și fără titluri câștigate în perioada de după US Open 2021, Emma Răducanu continuă să se adapteze la faima dobândită în WTA, dar nu se simte în totalitate stăpână pe situație.
Fostul antrenor al Simonei Halep, Artemon Apostu-Efremov, a comentat despre Emma Răducanu în cadrul emisiunii Poveștile Sport.ro, spunând: „Emma Răducanu are legături cu România, dar a fost pregătită într-un sistem diferit.
Cred că nu este ușor să gestionezi celebritatea, contractele și tot ce vine odată cu câștigarea unui Grand Slam. Este ca o avalanșă care te lovește. Tentațiile sunt mari, evident.
În prezent, ea câștigă mai mulți bani din reclame decât din activitatea sportivă, ceea ce face dificilă menținerea concentrației.
„E clar că are talentul necesar, dar este diferit să joci o dată așa, iar altceva să joci patruzeci de săptămâni.”
Dacă ne gândim, jucătoarele ca Anna Kournikova au fost mai cunoscute, dar nu au avut aceeași performanță constantă ca Sara Errani. Toată lumea o recunoaște pe Kournikova, în comparație cu Errani.
Din perspectiva mea, este foarte dificil să găsești un echilibru. Nu e niciun motiv de judecată. Probabil că se simte obligată să acorde atenție sponsorilor, generând mulți bani în zona de imagine, iar tenisul devine, astfel, o activitate secundară.
Totul s-a întâmplat rapid… a venit din calificări și a câștigat un Grand Slam. E evident că are nivelul să joace la acest nivel, dar este o provocare să o faci constant timp de patruzeci de săptămâni pe an.
Din acest motiv, cred că lumea nu o apreciază pe Simona Halep la justa ei valoare. Nu este la fel de strălucitoare ca un „one hit wonder”, dar constanța pe care a demonstrat-o… să rămâi în top 10 WTA săptămână de săptămână este extrem de dificil,” a afirmat Artemon Apostu-Efremov.