Gheorghe Tadici: „E timpul ca România să construiască o echipă competitivă pentru titlul olimpic!” Ce l-a nemulțumit la dubla cu Italia + Identitatea liderului naționalei

Home » Gheorghe Tadici: „E timpul ca România să construiască o echipă competitivă pentru titlul olimpic!” Ce l-a nemulțumit la dubla cu Italia + Identitatea liderului naționalei

România a obținut calificarea pentru Campionatul Mondial de handbal feminin din 2025, însă Gheorghe Tadici nu a fost impresionat de performanța jucătoarelor române în întâlnirile cu Italia.

Naționala de handbal feminin a învins fără dificultăți Italia în meciurile de baraj pentru Campionatul Mondial, cu scorurile de 30-21 și 31-17. Cu toate acestea, antrenorul cu experiență a fost dezamăgit de nivelul general al jocului și a criticat atitudinea unor jucătoare.

Tehnicianul în vârstă de 73 de ani a subliniat că handbalul feminin din România a pierdut din standarde. Tadici a avertizat că perspectiva viitorului nu este una optimistă, mai ales din cauza rezultatelor slabe în rândul juniorilor și tineretului.

Interviu cu Gheorghe Tadici: „Este timpul ca România să construiască o echipă competitivă pentru titlul olimpic”

Ce părere aveți despre meciuri?
Am urmărit ambele confruntări, analizându-le din perspectiva handbalului, cu o atenție deosebită asupra echipei și asupra viitorului handbalului feminin în contextul Olimpiadei din 2028.

Din punct de vedere sportiv, nu am fost deloc mulțumit. Nici prima repriză din Italia, nici cea desfășurată pe teren propriu nu au fost la standardele așteptate. Nu te poți permite să joci la un nivel inferior, împotriva unei echipe care se află pe locul patru mondial. Italia nu s-a calificat niciodată la un turneu final și s-ar putea să nu reușească în următorii ani. Chiar dacă se afirmă că se lucrează pentru a ajunge la nivelul echipelor masculine, eu nu văd cum ar fi posibil.

Care sunt opiniile dumneavoastră despre meci?
Nu m-a impresionat deloc. M-a deranjat faptul că jucătoarele tinere, în care s-au pus multe speranțe, cum ar fi Stoica, nu se comportă conform statutului lor, atât ca parte a naționalei, cât și în ceea ce privește contractele de club. Ar putea fi spus că nu este treaba mea, dar din perspectiva echipei naționale consider că este important să subliniem acest aspect.

Există și alte situații similare. Cel puțin 5-6 jucătoare par să caute să își construiască o imagine prin intermediul echipei naționale, nu prin respectul pentru sportul de performanță.

Așadar, acum rămâne să așteptăm tragerea la sorți pentru a vedea dacă vom avea parte de noroc. Apoi, vom ști dacă ne va trebui să ne justificăm sau nu.

„La nivel de junioare suntem foarte în urma”

Handbalul feminin din România a aspirat întotdeauna să fie printre primele 4 sau 6 echipe din lume, dar acum, conform declarațiilor oficialilor, ocupația unei poziții între locurile 8-10 ar fi percepută pozitiv. Acest lucru nu este suficient pentru mine, ci reprezintă doar un mic pas înainte față de ultimii cinci ani. Este necesar să vedem ce va urma, dar, privind generația tânără, perspectivele nu sunt deloc promițătoare. Dimpotrivă, sunt destul de îngrijorătoare.

Am fost înfrânți de Polonia la Plopeni și Bistrița, la nivel de tineret și junioare. Suntem fără îndoială pe o poziție inferioară în ceea ce privește junioarele. Acestea sunt un pas esențial pentru echipa națională de senioare. O mare parte a echipei de înainte este formată din astfel de jucătoare.

La nivel de contracte și bugete, la unii cluburi, muncind cu fonduri publice și ignorând comunitățile locale, suntem pe locul fruntaș în Europa și în lume! Însă la handbal ne aflăm pe locurile 11-13, aceasta fiind media ultimilor 5 ani. Vorbesc cu argumente solide, nu cu vorbe în vânt.

Să sperăm că se va contura în sfârșit o strategie pe termen scurt și mediu pentru a redresa situația, căci nu mai avem mult timp până ce vom ajunge la nivelul băieților.

Care sunt jucătoarele din actualul lot pe care le cunoașteți cel mai bine?
Le cunosc pe toate, nu este nicio problemă. Pe unele le-am antrenat.

Există un lider în echipă?
Desigur, liderul rămâne Ostase, dar nu la nivelul pe care l-aș dori.

Ce așteptări aveți de la lider?
Ostase, Bazaliu, Gogîrlă, Stoica au ales contracte care le oferă confort, în defavoarea performanței, chiar în perioada în care ar fi trebuit să ducă greul. În 3-4-5 ani, nu știu dacă au acumulat, cu excepția lui Ostase, 300-400 de minute de joc. Ostase a început să joace la Bistrița și Slatina, dar celelalte au un timp de joc extrem de scăzut. Este insuficient pentru a progresa.

Datorită banilor și a confortului, performanța este afectată negativ.

„Este timpul să construim o echipă competitivă pentru titlul olimpic”

Un sfat pentru Florentin Pera?
Pe Pera l-am avut alături timp de 12 ani, de când l-am promovat ca antrenor secund la echipa de junioare, împreună cu domnul Burcea. Atunci am primit foarte multe critici, deoarece nici el, nici Burcea nu au avut experiență ca antrenori de lot, nici la junioare, nici la tineret. Asta este o lipsă care se simte și acum.

L-am susținut timp de 12 ani, inclusiv în ultimii doi ani și jumătate, de la numirea sa de către consiliul de administrație, din care fac parte de zeci de ani.

Regret rezultatele obținute până acum. Cred că, la a treia participare la un turneu final, ar trebui să arate ceva concret. A acumulat experiență, deci nu mai poate să se scuză pentru lipsa acesteia.

Este timpul să formeze o echipă competitivă pentru titlul olimpic – o echipă care să obțină rezultate, care să se situeze cel puțin în top 8 la Campionatele Mondiale și Europene de anul viitor.

Așa va putea evalua cu argumente posibilitatea ca, în 2027, la Campionatul Mondial, să ajungem în grupele preolimpice, căci nu sunt sigur dacă avem forța necesară să ne calificăm direct la Olimpiadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte Bonusuri

Bonusul este valabil doar pentru noii jucători care își verifică contul.

Valabil doar pentru conturi noi, verificare obligatorie, fără rulaj, doar pariuri multiple LIVE, cotă minimă 1.3 per eveniment.
Depunere și pariu de minimum 20 RON, cotă min. 1.50, rulaj X3 al pariului gratuit în 30 de zile.
Doar pentru clienți noi din România. Depunere minimă 50 RON. Rulaj 8x în 14 zile. Cota minimă 1.65. Skrill și Neteller nu sunt eligibile.

Pariuri & Cazino - 500 RON , 40 RON Free Bet + 199 Rotiri

100% bonus până la 5.000 RON + 250 RON pariu fără risc + 725 rotiri gratuite.

Pariuri & Cazino - 700 RON Bonus, 100 RON Free Bets și 25 Free Spins, 2.200 RON și 680 Rotiri Gratuite

Cazino - 7.000 RON și 777 Rotiri Gratuite

1000 RON + 800 rotiri + 100 rotiri la verificare

Cazino- 100% bonus până la 1.000 RON, 75% până la 500 RON și 50% până la 1.000 RON + 550 rotiri gratuite.

Pariuri - 100% până la 200 RON

Cazino - 100% Bonus până la 5.000 RON și 170 RON cashback

Cazino - 4500 RON + 300 Rotiri Gratuite

© 2025 Cote.ro. Toate drepturile rezervate. Operatorul site-ului este OnWeb SRL, companie înregistrată în Romania sub numărul J40/2394/2024 , codul unic de înregistrare 49535260, având sediul în România, Municipiul București, Sector 3, Strada Nerva Traian, nr. 27-33, Intrarea B, Etajul 1, Biroul nr.4. OnWeb SRL își desfășoară activitatea în baza licenței seria L2244216Y001562, emisă la data de 01.05.2024, valabilă până la 01.05.2034, obținută prin Decizia nr. 648 din 25.04.2024, ambele emise de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.