

Arena Națională, cel mai mare stadion din România, care se pregătește să organizeze derby-ul dintre Rapid și Dinamo, se află într-o stare de degradare continuă. Pereții stadionului sunt afectați de crăpături, iar ploaia pătrunde cu ușurință în interior.
Arena Națională este gestionată de către Primăria Municipiului București. Inaugurată în 2011, stadionul a întâmpinat numeroase probleme de-a lungul timpului, în special legate de suprafața de joc.

Arena Națională înainte de derby-ul Rapid – Dinamo
Tavanul de la lojile de la etajul al doilea este în continuare deteriorat, iar apa pătrunde cu ușurință în interiorul stadionului.
În ultimele luni, s-au prezentat diverse probleme grave cu care se confruntă Arena Națională: loji cu pereți deteriorați, plinte rupte, becuri lipsă, igrasie pe tavan și tencuială căzută sunt câteva dintre deficiențele identificate la cea mai mare arenă din țară.
La începutul lunii februarie, au fost publicate imagini cu starea dezastruoasă a stadionului, care a fost inaugurat în 2011, cu un cost de peste 200 de milioane de euro.

Reporterii au arătat că, la meciul dintre FCSB și Manchester United din Europa League, oaspeții au fost cazati într-o lojă în condiții deplorabile: pereți deteriorați, plinte rupte, becuri lipsă și igrasie pe tavan.
Pereții sunt afectați de infiltrarea apei, tencuiala s-a desprins, iar zone semnificative din zugrăveală sunt pe cale să cadă.
Structura din jurul stâlpilor de rezistență este afectată, iar în unele locuri tavanul a cedat. Tencuiala este căzută, iar bucăți mari din zugrăveală sunt desprinse, ceea ce poate reprezenta un pericol pentru spectatori.
Niciodată nu a avut o întreținere adecvată! Este necesară o expertiză pentru a determina ce trebuie schimbat. Există și câteva elemente structurale care necesită intervenții. Costurile estimative sunt destul de mari… undeva la 15–20 de milioane de lei!
– Nicușor Dan, primarul Capitalei, pentru Antena 1 Observator
Pentru ca Arena Națională să revină la un aspect acceptabil și pentru a reabilita zonele afectate, municipiul trebuie să aloce minimum 3 milioane de euro. Această sumă însă nu este cuprinsă în bugetul Capitalei pentru anul 2025!