


– Publicat sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 14:49 / Actualizat sâmbătă, 18 ianuarie 2025 14:51
Noul proprietar al lui Genoa, cel mai vechi club din Italia, a acordat un interviu ziarului Il Sole 24 Ore, discutând despre potențialul financiar al antreprenorilor români.
Deși Genoa a suferit o înfrângere în primul meci după schimbarea de proprietate, 1-3 cu AS Roma pe terenul acestora, Dan Șucu continuă să fie în centrul atenției mass-mediei italiene.

Acesta, care deține și Rapid, a explicat jurnaliștilor italieni care sunt planurile sale pentru Genoa și cum ar putea alți investitori români să contribuie financiar în afara țării.
„Voi dezvolta relații cu alte cluburi din Europa, inclusiv din Est”
„Sportul va rămâne activitatea principală. Este esențial să ne consolidăm treptat afacerea Genoa, care are scopul de a deveni lider într-un nou grup de acționariat multi-club, având deja un partener în Rapid București și vizând, în viitor, colaborări cu alte entități din Europa, inclusiv din Est.
Inițial prin parteneriate și, ulterior, poate prin investiții directe. Aceasta este o direcție obligatorie în fotbalul modern. Aceste sinergii vor genera valoare în ceea ce privește jucătorii, care vor fi identificați și dezvoltați, campaniile de sponsorizare, merchandising și multe altele.
Cred că viitorul fondurilor este unul favorabil, mai ales când sprijină un antreprenor în expansiune. Ele nu funcționează la fel de bine atunci când sunt singurele entități ce dețin un club”, a declarat Dan Șucu.

Dan Șucu, prima apariție pe stadion la Genoa
Reperele din Italia au observat că „deși subliniază că «nu poate explica motivul» pentru care o astfel de majorare de capital nu a fost acceptată de A-Cap, acesta se concentrează pe viitoarele proiecte ale celui mai vechi club din Italia.
Șucu: „Am întâmpinat o birocrație mai severă decât în România!”
Și nu exclude, pentru prima dată, posibilitatea de a implica și alți antreprenori români (numele fraților Pavăl și al lui Florin Talpeș au fost deja menționate, fiindcă există cel puțin 20 de antreprenori români capabili să investească în afaceri externe, nu doar în sport).
În cadrul aceluiași interviu, Dan Șucu a menționat că își dorește să îmbunătățească stadionul Luigi Ferraris („deși am observat că birocrația, chiar mai aspră decât în România, poate reprezenta un obstacol pentru acest tip de proiect”) și dezvoltarea sectorului juvenil, o arie în care are o mare apreciere, inclusiv în România, la Rapid București.

Dan Șucu, alături de administratorul delegat al lui Genoa, Andres Blazquez
Dan Șucu afirmă: „Cine a spus că pentru a dezvolta fotbalul la anumite niveluri trebuie să pierzi bani?”
Dan Șucu a oferit italienilor o scurtă lecție despre managementul unui club de fotbal: „Cine a spus că pentru a dezvolta fotbalul la anumite niveluri trebuie să investești fără a obține profit?
Trebuie să ne concentrăm pe eficiență și, prin aceasta, să atingem obiective sportive din ce în ce mai ambițioase.
Managementul meu se bazează pe aceste principii. Și pe încrederea pe care o am în conducătorii actuali ai clubului și în sportivii care au ales să colaboreze cu mine, precum fostul campion Răzvan Raț.
Împreună cu fanii, îmi asum angajamentul de a pune seriozitatea și competența în slujba viitorului clubului Genoa”.