Meciul a fost caracterizat prin mai multe momente discutabile în ceea ce privește arbitrajul, unul dintre acestea având loc în ultimele minute ale jocului. După execuția unui corner, Aioani a ieșit din poartă pentru a respinge mingea, dar l-a lovit pe Ngezana înainte de a face această acțiune, iar faza nu a fost revizuită, permițând continuarea jocului.
Ion Crăciunescu, întrebându-se despre această situație, consideră că s-ar fi putut acorda o lovitură de pedeapsă, având în vedere că a fost vorba despre o neglijență.
„Eu cred că da (n.r. – penalty). Este un fault în interiorul suprafeței de pedeapsă. Aioani îl lovește pe Ngezana. Este clar că se produce un fault, este destul de simplu. Este o neglijență a portarului.”
„Verificarea la VAR se impune doar dacă fazele sunt clare și dacă arbitrul nu a putut observa și judeca situația.”
„Dacă arbitru a judecat și a decis, nu a solicitat VAR. Personal, consider că rolul VAR este de a verifica o greșeală gravă a unui arbitru în orice circumstanță. Poate că i-a comunicat ceva, dar în cele din urmă, arbitrul decide dacă va verifica sau nu VAR,” a afirmat fostul arbitru FIFA într-un interviu.
Rapid – FCSB s-a încheiat 0-0
Campioana României, care a revenit pe prima poziție în urma acestui rezultat, a jucat aproximativ o oră în inferioritate numerică, după ce Joyskim Dawa a primit al doilea cartonaș galben (minutul 36).
FCSB a avut inițiativa în cea mai mare parte a primei reprize, creând mai multe ocazii de gol până la eliminare. David Miculescu (13) a șutat din interiorul careului, dar Marian Aioani a reușit să respingă. Andrei Gheorghiță (34) a șutat peste poartă de la aproape 23 de metri, iar Juri Cisotti (35) a ratat o ocazie importantă, șutând de la 14 metri pe lângă, chiar dacă se afla față în față cu portarul.
Rapid a reușit să înscrie prin Alex Dobre (minutul 68), după o fază confuză în careul advers, dar golul a fost anulat în urma consultării arbitrajului video, din cauza unei poziții de offside.