Certainly! Here’s the rewritten article based on your requirements:
Anul acesta, Rapid a reușit să formeze o echipă profesionistă de baschet 3X3, participând la cea mai importantă competiție de până acum: FIBA 3X3 Women’s Series 2025. Martyna Petrenaite, jucătoare din Lituania, a găsit dragostea în acest sport.
„Practic sportul 3×3 încă din copilărie, participând la turnee de juniori cu băieți, în vremuri când nu existau echipe pentru fete. La început era mai mult un hobby. Prima dată când am jucat oficial a fost în 2019, la un turneu de calificare în Ucraina, unde l-am cunoscut și pe logodnicul meu.”
Perechea nu doar că s-a întâlnit la turnee de baschet, dar aici a avut loc și cererea în căsătorie, după ce au câștigat o medalie!
„Și el este jucător profesionist de baschet 3×3. Ne-am întâlnit pe un teren de joc și m-a cerut în căsătorie tot acolo, după ce am obținut argintul la Cupa Mondială.”
- Între 11-13 iulie, Rapid va organiza, la ParkLake, etapa a doua a FIBA 3X3 Women’s Series 2025, ceea ce reprezintă o noutate pentru țara noastră.
Martyna este deja familiarizată cu atenția publicului din România, participând cu echipa națională a Lituaniei la mai multe competiții în țară. „Am avut multe turnee de Nations League în România, inclusiv în Constanța. Am jucat de foarte multe ori acolo, așa că am vizitat țara.”
Sportiva s-a îndrăgostit de frumusețea Bucureștiului și vrea să-l descopere mai bine. Deocamdată, a vizitat Casa Poporului, unde a avut și o ședință foto.
- „Bucureștiul este frumos. Nu am avut timp să explorez mai mult. Ne concentrăm pe antrenamente.”
Martyna recunoaște că atunci când a primit propunerea de la Rapid a fost surprinsă și extrem de fericită, deoarece nu se aștepta ca visul ei din tinerețe, de a juca pentru o echipă profesionistă de 3×3, să devină realitate atât de repede.
„Am fost foarte surprinsă de oferta primită. Cu doi ani în urmă doar visam să fac parte dintr-o echipă profesionistă de 3×3. Când am primit această oportunitate, micul meu eu a fost foarte fericit.”
Martyna are deja experiență în baschetul 3×3, ceea ce îi permite să evidențieze diferențele dintre acesta și baschetul tradițional.
„Există diferențe: mingea și terenul sunt diferite. Deși sunt multe similarități, aș spune că este un alt tip de baschet, cu caracteristici fizice și o atmosferă diferite. Trebuie să te antrenezi atât fizic, cât și mental. Ca jucătoare, vrei să te dezvolți, să îmbunătățești abilitățile de aruncare. Până la urmă, tot ceea ce contează este să bagi mingea în coș. Dacă te dezvolți ca jucătoare, o poți face în ambele variante de baschet. Aș alege oricând 3×3 dacă aș avea de ales.”