Sure, here’s a rewritten version of the article in Romanian, maintaining the original meaning while removing external links and author data:
După rezultatul de 2-2 în Scoția, FCSB a obținut o victorie clară în meciul de pe Arena Națională. Scorul s-a deschis târziu, în prelungirile primei reprize, când Darius Olaru a transformat un penalty.
Controverse în Scoția după FCSB – Aberdeen: „O decizie scandalos de favorabilă gazdelor”
Textul jocului s-a schimbat în minutul 40. David Miculescu a căzut în marginea careului după un duel cu Alexander Jensen, iar arbitrul norvegian Espen Eskås nu a reacționat inițial. Ulterior, a fost chemat să verifice la monitorul VAR și a acordat un penalty; însă, nu pentru faultul asupra lui Miculescu, ci pentru un henț comis de Jensen. În plus, jucătorul lui Aberdeen a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.
Decizia luată de Espon Eskås în finalul primei reprize a fost criticată ca „scandalos” de către Finlay Elder, expert în arbitraj, care a afirmat că sancțiunea a fost exagerată pentru Alexander Jensen.
„Victoria cu 3-0 a FCSB-ului a fost în mod evident influențată de conduita arbitrului. Meciul a început cu o serie de cartonașe galbene pentru oaspeți, evidențiind favorizarea echipei gazdă în competițiile europene. Astfel de decizii sunt frecvente. O atmosferă ostilă poate afecta deciziile unui arbitru.”
Primul cartonaș galben acordat lui Jensen a fost corect, dar arbitrul nu a fost constant în deciziile sale, iar faza penalty-ului a influențat desfășurarea jocului.
Când jucătorul de la FCSB a căzut după duel, am crezut că a simulată. A căutat contactul și aștepta un penalty care nu a fost. Am fost surprins când am văzut că arbitrul merge la VAR.
La pauză am aflat că Jensen nu a fost penalizat pentru fault, ci pentru un henț. Aceasta este o decizie foarte dură, iar faptul că a primit al doilea galben și implicit cartonașul roșu este inacceptabil.
Dacă ai întreba orice fan sau jucător de la FCSB, nimeni nu ar fi spus că a fost henț în acea situație. Nu înțeleg ce voia arbitrul să facă Jensen cu brațele.
Mingea a fost jucată când era cu spatele, iar balonul a venit de la un metru distanță, în timp ce Jensen alerga. Chiar dacă regulamentul poate fi interpretat diferit, consider că a fost o sancțiune mult prea severă.
Chiar și în cazul în care arbitrul a decis că a fost henț, eliminarea lui Jensen este o greșeală completă. Fie că a fost considerat că a jucat mingea cu intenție, fie că a împiedicat o ocazie de gol, ambele nu se aplică aici!
Mingea a fost atinsă cu mâna când Jensen era cu spatele și departe de poartă. Aceasta nu poate fi considerată oprirea unei ocazii de gol. Este clar că a fost un henț accidental.
În concluzie, un arbitraj slab. Nu a fost consecvent în deciziile sale și a greșit în cea mai importantă fază a meciului.”