Rapid se confruntă cu o lipsă de golgheter veritabil în acest sezon, ceea ce devine evident în comparație cu rivalele din play-off-ul Superligii, mai ales după cele două runde disputate în această fază.
Giuleștenii au încheiat primele 30 de meciuri ale sezonului regulat cu 36 de goluri marcate și 25 primite, ocupând locul 7 la capitolul atac și locurile 2-3 la defensivă, cu aceeași performanță ca Dinamo și doar sub FCSB (24 de goluri primite). Aceștia având o medie de 1,16 goluri pe meci și 0,86 goluri primite.
6 atacanți centrali, doar 6 goluri
În timp ce adversarele au jucători care se află mult mai sus în ierarhia marcatorilor. CFR Cluj îl are pe Louis Munteanu (20 de goluri), actualmente lider în topul golgheterilor, Universitatea Craiova pe Mitriță (14 goluri), FCSB pe Bârligea (13), Dinamo pe Selmani (12), iar U Cluj pe Blănuță (10).
Cel mai bun marcator al giuleștenilor este Petrila (7 goluri), care nu a reușit să înscrie în această fază. Ultima sa reușită a fost în runda a 28-a, în victoria contra Farului, unde a oferit și o pase decisivă. Următorul pe listă este Dobre (6 goluri), singurul din compartimentul ofensiv care a marcat în play-off, în meciul cu FCSB (3-3).
În rest, contribuția atacanților a fost semnificativ scăzută. Rrahmani a marcat o singură dată, dar a jucat doar în 3 meciuri înainte de a pleca la Sparta Praga. Boupendza a început promițător la Rapid, având 3 goluri în campionat (9 meciuri) și 2 în Cupă, însă problemele disciplinare din iarna trecută au dus la o despărțire prematură, el ajungând în China, la Zhejiang FC.
Doar Dobre a reușit să marcheze în play-off
Burmaz, Jambor, Ankeye și, deocamdată, Koljic, cel mai recent sosit, nu au avut un aport semnificativ. Burmaz a reușit doar un gol în 25 de meciuri, acesta fiind marcat în noiembrie 2024, într-un meci cu CFR Cluj. Jambor (10 meciuri) nu a înscris deloc, Ankeye (5 meciuri) la fel, iar Koljic are o singură reușită în 6 partide. De asemenea, bosniacul s-a accidentat în ultimul meci, împotriva Universității Craiova, fiind înlocuit în minutul 60.
Totalul golurilor înscrise de Rapid în play-off este de 4 (inclusiv un autogol), cu o medie în creștere de două goluri pe meci, însă niciuna dintre acestea nu a fost marcată de atacanți (Ciobotariu a marcat două, Dobre unul, plus autogolul lui Zajkov).
În ceea ce privește apărarea, aceasta, care era considerată punctul forte al echipei, a început să facă greșeli. Defensiva giuleștenilor a încasat 5 goluri în două partide din play-off, ceea ce înseamnă o medie de 2,5 goluri primite pe meci, un rezultat mult mai slab comparativ cu media din sezonul regulat (0,86).