

Cosmin Tabără, vicepreşedinte al Agenției Naționale pentru Sport și fost viceprimar al Timișoarei, a prezentat recent imagini de pe șantierul stadionului „Eroii Timișoarei”, care se va construi în Timișoara. Noua arenă din Banat are un cost estimat de 23 de milioane de euro și se preconizează că va fi finalizată în 2026.
Lucrările avansează conform planului, iar Tabără a împărtășit cu entuziasm informații despre progresul acestora. Arena va fi prima construită recent în Timișoara, în contextul demolării stadionului „Dan Păltinișanu” pentru a face loc unei structuri care va deveni al doilea cel mai mare din țară.

Până la finalizarea stadionului, timișorenii vor putea utiliza un stadion mai mic, construit din fonduri locale. Noul stadion al Timișoarei se va întinde pe o suprafață de peste 9.000 mp și va avea o capacitate de 10.101 locuri pentru spectatori.
În apropierea arenei se va amenaja un parc cu loc de joacă, precum și o parcare cu peste 450 de locuri, accesibilă și locuitorilor din zonă. Locația stadionului se va afla pe Calea Buziașului, în sud-estul orașului.
FOTO. Așa arată șantierul de la stadionul „Eroii Timișoarei”

„Modernizare cu sens: stadion. Este întotdeauna o bucurie să văd progresele de la această construcție, importantă pentru sportul din Timișoara și pentru tineri, pentru că observ cum avansează lucrările.
Este esențial că au început și lucrările la tribuna oficială, precum și la instalațiile sub peluză. De asemenea, se lucrează la realizarea unui bazin colector de apă pentru sistemul de stingere a incendiilor. Sunt încrezător că proiectul este pe drumul cel bun și că în 2026 Timișoara va avea un stadion modern, destinat meciurilor de fotbal, rugby, fotbal american și altor evenimente.
Timișoara va beneficia de un stadion modern. După ani de așteptări, este un pas important pentru oraș, iar aceste inițiative trebuie să continue.
Este crucial să discutăm despre proiecte majore pentru Timișoara, inclusiv construirea de stadioane, spitale, școli și infrastructură. Este nevoie de pasaje care să fluidizeze traficul, extinderea liniilor de tramvai și crearea unui inel feroviar care să decongestioneze orașul și să ofere alternative de transport în comun.
Nu este suficient doar să achiziționăm mijloace de transport; este necesar să investim și în modernizarea și extinderea rețelelor existente”, a subliniat Tabără.