

Oțelul Galați se străduiește să-și completeze echipa cu mai puțin de două săptămâni înainte de debutul sezonului 2025-2026 al Superligii. Potrivit informațiilor, echipa de la malul Dunării intenționează să-l transfere pe David Ciubăncan (20 de ani), atacantul de la CFR Cluj.
Conducerea Oțelului ar putea întâmpina dificultăți în respectarea regulii 5+6, așa că se concentrează, în a doua parte a perioadei de transferuri, pe jucători români. Împrumutat în ultimii ani la Șoimii Lipova, CSM Deva și Minaur Baia Mare, atacantul înălțat de 1,97 metri este considerat un jucător promițător, iar căutările pentru o echipă de top care să-i ofere minute de joc sunt în plină desfășurare.

Negocieri între CFR Cluj și Oțelul pentru David Ciubăncan
Recent, CFR Cluj și Oțelul au demarat discuții pentru posibila cedare a atacantului David Ciubăncan la Galați, sub formă de împrumut, conform surselor.
Dan Petrescu ar susține această mutare, având în vedere că jucătorul nu reprezintă o opțiune viabilă pentru prima echipă în acest moment.
Mai multe echipe din Liga 2 sunt interesate de Ciubăncan. Tânărul fotbalist, crescut la academia celor de la UTA, a fost inclus în lotul CFR-ului în cantonamentul din Austria. El a marcat primul său gol în tricoul vișiniu în ultimul meci amical al preparativelor, câștigat cu 3-0 împotriva SK Dynamo Ceske Budejovice.
Până în prezent, Oțelul a reușit să aducă jucători precum Răzvan Trif (UTA), Andrei Ciobanu (Farul), Kazu (Gil Vicente), Andrezinho (Santa Clara) și Joao Paulo (Sheriff Tiraspol). De asemenea, Samy Bourard se pregătește să semneze prelungirea contractului care expira pe 30 iunie.

David Ciubăncan ar putea fi împrumutat un sezon la Oțelul Galați.
Oțelul și regula 5+6
În sezonul anterior, care a fost tumultuos pentru echipă, Oțelul nu a reușit să aibă în teren cinci jucători crescuți în structurile de pregătire naționale, cu cetățenie română sau drept de selecție pentru echipa națională.
Începând cu acest sezon, nerespectarea regulii impuse de Federația Română de Fotbal în primul eșalon și Cupă va fi sancționată cu 150.000 de euro pentru fiecare echipă. Totuși, regula se va aplica pentru un procentaj de minimum 75% din meciurile stagiunii, calculat separat pentru fiecare competiție.
Regula „5+6” stipulează că o echipă trebuie să aibă în teren, pe toată durata meciului, cel puțin 5 jucători formați la nivel național, români sau care au drept de joc în naționala României.
FCSB, U Cluj și Hermannstadt au împărțit marea sumă atribuită ediției 2024-2025, ultimele două cluburi primind aproximativ 600.000 de euro fiecare, în timp ce „roș-albaștrii” au obținut doar 300.000 de euro, deoarece fondul de solidaritate UEFA este destinat în principal echipelor care nu joacă în competițiile europene.