




Controversatul meci dintre Real Madrid și Real Sociedad a fost marcat de incidente discutabile care au influențat desfășurarea jocului. Real Madrid s-a văzut lipsită de un penalty evident și de o posibila eliminare a unui adversar. În timp ce Real Sociedad contestă un ofsaid în fața golului de 3-3, meciul a avut un final dramatic, 4-4 după prelungiri, și 1-0 în prima manșă.
În ultima vreme, meciurile disputate de Real Madrid sunt adesea acompaniate de controverse legate de deciziile arbitrale. Thrillerul de marți seară, de pe „Bernabeu”, nu a făcut excepție.

Toate cele trei situații care au afectat rezultatul meciului au avut loc în primele 90 de minute. Cotidianul AS a consultat un fost arbitru, Eduardo Iturralde Gonzalez, pentru a evalua deciziile de pe teren și cele din camera VAR.
„Este penalty clar pentru Bellingham, dar niciun penalty pentru Kubo”
Primul incident controversat s-a petrecut imediat după pauză (minutul 48, la 1-1), când portarul Alex Remiro îl lovește pe Jude Bellingham în zona feței în încercarea de a-l bloca în careul mic. Alberola Rojas a ignorat intervenția, similar asistentului video Trujillo Suárez.

Momentul în care Jude Bellingham este lovit în apropierea porții de Alex Remiro.
„Este penalty, o intervenție imprudentă”, a declarat Iturralde Gonzales. „Există o mișcare evidentă a brațului către adversar. Dacă arbitrul a decis să nu acorde penalty, VAR nu a avut ce să facă”, a explicat arbitrul în cadrul unei transmisiuni.
De asemenea, Real Sociedad a solicitat un penalty în prelungirile primei reprize, în urma contactului dintre Vinicius Junior și Take Kubo la marginea careului. „Vinicius este deasupra lui și, când Kubo simte contactul, cade. Nu se întâmplă nimic. Îl ține, dar îl lasă să joace mingea.”

Duelul pe linia de 16 metri a careului dintre Take Kubo și Vinicius Junior.
Regulamentul specifică clar că nu trebuie să se permită viteză adversarului. Asta nu s-a întâmplat în acest caz! Kubo s-a lăsat la pământ când a realizat că nu va ajunge la minge”, a comentat Iturralde Gonzales.
„Mbappe a vrut să fie parte din fază. Doar un „galben” pentru Olasagasti”
Cel mai contestat moment a avut loc în minutul 86, când Tchouameni a egalat cu capul la un corner. Oaspeții au protestat vehement, în frunte cu căpitanul Mikel Oyarzabal, care susținea că Mbappe a fost în offside înainte de acel gol. „A fost o poziție de zece metri afară din joc!”, au afirmat cei de la Sport.

Poziția mult afară din joc în care s-a aflat Kylian Mbappe la pasa către Vinicius Junior.
„Mbappe, fiind în ofsaid, ar fi putut influența jucătorul defensiv al lui Sociedad, spre a-l deruta. A plecat spre minge, apoi a schimbat direcția”, a explicat Iturralde. „VAR nu a putut lua în considerare poziția lui Mbappe, deoarece cornerul este considerat o nouă acțiune”.
În final, ultimul moment disputat, care a generat reacții intense de pe bancă, a fost în minutul 106. Carlo Ancelotti a solicitat eliminarea lui Jon Olasagasti, însă Alberola Rojas a decis că jucătorul nu trebuie decât să fie avertizat.

Faultul comis de Jon Olasagasti la Vinicius Junior.
Același specialist consultat a susținut decizia „centralului”, considerând că avertismentul era suficient: „Este un atac sus cu piciorul. Îl lovește pe Vinicius, dar a fost doar cartonașul galben. Nu folosește o forță excesivă, doar plonjează cu piciorul ridicat și îl lovește cu partea laterală”.