Sure! Here’s a rewritten version of the article in Romanian, without any links, timestamps, or author information, while maintaining the original meaning and structure.
–
Federația de Fotbal din Anglia a anunțat că vor avea voie să joace în competiții oficiale doar persoanele născute femei.
Femeile transsexuale nu vor mai putea practica fotbalul feminin în Anglia. Curtea Supremă a Marii Britanii a stabilit că definiția femeii este legată de sexul atribuit la naștere.

Interdicția pentru persoanele transsexuale în fotbalul feminin
Având în vedere noua reglementare, Federația Engleză a decis că femeile transsexuale nu au dreptul să participe în competițiile organizate alături de cele născute ca femei.
În prezent, nu există femei transsexuale în echipele profesioniste de fotbal feminin din Anglia.
„Este un subiect complicat, iar poziția noastră a fost să reevaluăm situația dacă vor apărea modificări semnificative în legislație sau în practica fotbalului de bază. Înțelegem că această decizie poate fi grea pentru persoanele care doresc să joace fotbal conform identității de gen.”
„Contactăm femeile trans care joacă în prezent pentru a le explica aceste schimbări și a le arăta cum pot rămâne implicate în sport”, a declarat Federația Engleză de Fotbal.
Reacții mixte după decizia Federației
Decizia a generat reacții diverse în mediul online. Fosta înotătoare Sharron Davie a declarat: „Este o veste bună pentru siguranța și corectitudinea tuturor fetelor și femeilor din fotbal. Aceasta nu ar fi trebuit să fie tolerată niciodată.”
Women's Rights Network a menționat: „Suntem încântate că Federația a realizat în cele din urmă acest lucru, dar nu ar fi trebuit să fie o luptă atât de grea.”
Pe de altă parte, Natalie Washington, de la campania Football vs Transphobia, a afirmat că se așteaptă ca multe femei transgender să abandoneze fotbalul: „Cei pe care îi cunosc spun, «Pentru mine, fotbalul s-a terminat».”
Organizația Kick It Out a venit cu un mesaj de solidaritate cu comunitatea trans: „Este momentul să demonstrăm unitate și să ne amintim că fotbalul aduce oamenii împreună.”
Decizia recentă a Curții Supreme și modificarea politicii Federației vor avea impact asupra comunității și familiilor celor afectați, iar abuzul transofob devine tot mai frecvent, inclusiv pe teren și online.