FCSB conduce în campionat cu 35 de puncte, având două puncte în fața echipei CFR Cluj și trei în fața Universității Craiova.
Oltenii atacă dur FCSB
Întrucât se confruntă două echipe rivale la titlu, tensiunile între ele sunt extrem de ridicate.
Cu câteva zile înainte de meci, oltenii au criticat aspru echipa roș-albastră în programul distribuit la stadion. Aceștia au susținut că formația lui Gigi Becali se află în fruntea clasamentului datorită unui penalty obținut „ca pe vremuri” în partida cu U Cluj, care s-a încheiat cu 1-0.
De asemenea, oltenii și-au manifestat nemulțumirea față de eliminarea lui Safira, acesta neputând participa la meciul cu FCSB.
Astfel, oltenii au intitulat avancronica meciului: „Un derby între cei ce primesc penalty-uri ușor și cei care primesc cartonașe roșii ușor”.
”FCSB a preluat conducerea în clasament etapa trecută, după ce a câștigat dintr-un penalty acordat ‘ca pe vremuri' cu U Cluj. Astfel, a rămas singura echipă neînvinsă în primele trei meciuri de playoff, în condițiile în care noi am suferit o înfrângere, în premieră, luni seara cu CFR.
De remarcat este că, deși penalty-ul avut de FCSB cu U a fost acordat extrem de ușor, fără o justificare reală din partea VAR, președintele CCA Kyros Vassaras i-a transmis felicitări lui Sorin Costreie pentru că l-a convocat pe Szabolcs Kovacs să revadă faza pe monitor.
Nu îmi amintesc ca domnul Vassaras să fi felicitat și echipa VAR care a revizuit faze controversate pentru a acorda penalty-uri ușoare echipei noastre, dar asta poate și pentru că nu îmi amintesc când am primit noi un penalty ușor, ‘peste capul' arbitrului central. Pentru noi, mai degrabă se dau ușor cartonașe roșii, chiar și atunci când acestea sunt în defavoarea noastră.
Așa s-a întâmplat și în cazul lui Safira, care a primit primul cartonaș galben pentru o fază în care nu a fost prea evident faultul, iar al doilea într-un moment în care iertarea, mai ales în contextul celui de-al doilea avertisment, ar fi fost decizia corectă. Faptul că arbitrii care ne-au condus meciul cu CFR sunt capabili de iertare s-a văzut în numeroase faze (mult mai dure decât faultul care a dus la ’al doilea galben’ al lui Safira), în care echipa gazdă a scăpat de galben și, în unele situații, chiar nu s-a dictat fault.
Practic, arbitrii au arătat capacitate de iertare, dar nu și echidistanță, cum a subliniat și Mihai Rotaru, care nu a acuzat faze sau greșeli specifice la finalul meciului, ci ‘măsuri duble'”, se menționează în programul meciului.